Nästa artikel
Test: Sladdlösa bildammsugare
Vi Bilägare testar

Test: Sladdlösa bildammsugare

Publicerad 1 juli 2018 (uppdaterad 26 november 2018)
Utvecklingen av batterier har gått i rasande takt de senaste åren, något som gett våra sladdlösa apparater prestanda som man förr bara kunde drömma om. Vi har testat 6 bildammsugare.
Bildammsugare är inget nytt under solen, däremot är det först nu som de faktiskt kan sägas fungera bra. Tidigare maskiner har mest omvandlat elektrisk energi till oväsen, oavsett om de gått på batteri eller sladd via cigguttaget, och därför varit mer ett irritationsmoment än någon form av hjälp.

Vi har testat sex olika modeller i ett mycket brett prisspann, från 219 kronor till hela 5 190. Som prislappen antyder är den billigaste också en mycket enkel modell och den dyraste en maskin som med lätthet kan ersätta den nätanslutna hemdammsugaren. Består behovet enbart i att ha en ”nöddammsugare” räcker en av de enklaste gott.

Det börjar också bli vanligare med dammsugare som använder samma batterier som tillverkarens övriga verktyg, som Bosch och Ryobi i testet, vilket gör att även en kraftigare dammsugare kan ha ett attraktivt pris när den köps utan batteri och laddare. 

Det här testet publicerades ursprungligen i Vi Bilägare 08/2018. Läs om hur du aktiverar din digitala läsning!

Diskutera: Äger du en bildammsugare och i så fall vilken?

Läs hela testet!

Köp Vi bilägares test av 6 sladdlösa bildammsugare i digital form. Förutom pris får du reda på hur stort batteri varje dammsugare har och ett utlåtande om hur bra den är. OBS! Du som är prenumerant kan läsa testet gratis. Läs mer om hur du gör via länken: <a href="http://www.vibilagare.se/digitalt" rel="nofollow">vibilagare.se/digitalt</a>
Testade produkter:
  • Biltema 
  • Bosch
  • Dyson
  • Nilfisk
  • Mekonomen Ring
  • Ryobi

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.