Nästa artikel
Volvo och Geely pausar sammanslagning
Nyheter

Volvo och Geely pausar sammanslagning

Publicerad 23 juli 2020
Sammanslagningen mellan Volvo Cars och det kinesiska syskonmärket Geely Automobile har avstannat. Detta på grund av Geelys börsaktiviteter i Kina.
Tidigare i år rapporterades det om Volvo Cars och det kinesiska systerföretaget Geely Automobile ville slås ihop till ett och samma företag, som sedan skulle börsnoteras i Stockholm och Hongkong.

Nu bekräftar Volvo Cars vd Håkan Samuelsson planerna skjuts, skriver Dagens Industri. Anledningen till att man skjuter på sammanslagningen är att Geely Automobile, som varit börsnoterat i Hongkong sedan 2005, nu även ska listas på börsen i Shanghai. Därför avbryter företagen sina förhandlingar tills dess att Geely klarat upp sin notering.

– Logiken är densamma. Vi har bara en tillfällig paus på grund av den här formella listningen av Geelyaktien", säger han till tidningen, säger Håkan Samuelsson till Dagens Industri.

När sammanslagningen kan påbörjas igen vill han dock inte spekulera i.

Genom att samla Volvo Cars och Geely Automobile i samma bolag är de tänkt att de båda företagen ska kunna samarbeta mer och spara pengar. Varumärkena som varit tänkt att ingå i det nya bolaget är Volvo, Geely, Polestar samt Lynk & Co.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-07-23 20:47
Carl Trefalt

Dela bildelar med varandra kan spara en del pengar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.