Nästa artikel
Volvo VM-satsar
Nyheter

Volvo VM-satsar

Publicerad 14 oktober 2015
Stallet Polestar Cyan Racing ställer upp i WTCC med Volvo S60.
Det är på pricken 30 år sedan Volvo körde till sig EM-titeln i standardvagnsklassen med en kantig 240 Turbo. Nu går Volvo in i en ny mästerskapssatsning med en racingupphottad S60.
Volvo har i dagarna offentliggjort sin nya bilsportsatsning, den största i Skandinavien genom tiderna. Två bilar ska tre år framåt i tiden gå i WTCC, världsmästerskapet i standardvagnsracing.
 
Mycket talar idag för att Skellefteåkillen Robert Dahlgren som varit med och utvecklat bilen och tidigare kört V8 Supercars i Australien får en av de två sitsarna. Den andra lär gå till nyblivne STCC-mästaren Thed Björk och med STCC-tvåan Fredrik Ekblom som back-up. Volvo har också för avsikt att köra vidare i STCC, bland annat med prins Carl Philip som tidigare i en av bilarna.
 
WTCC blir en helt annan utmaning än STCC, en helt svenskbyggd bil med Volvos egen Drive E-motor, turbomatad fyrcylindrig som får en effekt på cirka 400 hk.  I WTCC får Dahlgren och Björk bland annat fightas mot niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb.
 
Historiskt har Volvo varit framgångsrikt i bilsportsammanhang. Utöver EM-titeln 1985 vann också Rickard Rydell BTCC-titeln i England 1998 med en Volvo S40.

Diskutera: Hur kommer det att gå för Volvo i WTCC?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-10-17 16:59
saabnisse

Intressant. Något helt annat än i STCC där alla kör med lika motorer och enbart olika skal.
Ska bli verkligt kul att se hur den här bilen klarar sig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.