Nästa artikel
VW Sport Coupé Concept GTE visas i Géneve
Nyheter

VW Sport Coupé Concept GTE visas i Géneve

Publicerad 26 februari 2015
Volkswagen ser ut att följa upp tidigare Passat-baserade CC-bilar med en ny modell.
Volkswagen ser ut att följa upp tidigare CC-modeller med en ny Passat-baserad Coupé. Den här gången med ny sportig hybriddrivlina.
Den första Passaten som fick slank fyradörrars kupékaross visades på bilsalongen  i Detroit 2008. Nu ser det ut som att även den åttonde generationen av modellen kan komma att få den mindre praktiska designen.
 
Skissen som Volkswagen släppt innan den officiella debuten för Sport Coupé Concept GTE kom med en liten hint om en ny drivlina. Bilen ska vara en laddhybrid som precis som vanliga Passat GTE drivs av en turboladdad bensinmotor, Sport Coupé Concept GTE har dock två elmotorer istället för en. Vi kan även vänta oss att bilen får bagagelucka som hos en halvkombi samt plats för fyra passagerare.
 
Diskutera: Vad tycker du om designen på Volkswagen Sport Coupé Concept GTE?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-02-26 11:05
Hackenbush

Skall man gå efter skissen så ser den inte så trevlig ut. Alldeles för bred och platt.
Väntar med att ge ett uttalande på desginen tills det finns finns bilder på den aktuella bilen.

#2 • Uppdaterat: 2015-02-26 11:16
Reverend Benny

Yta är viktigt men det är insidan som räknas. Ska bli riktigt intressant att se vad detta är för drivlina. Och kul att även denna typ av bil kommer ut som en vettig plug-in hybrid.

#3 • Uppdaterat: 2015-02-26 21:18
saabnisse

Hemsk! Hoppas verkligen att verkligheten kommer att se bättre ut.

#4 • Uppdaterat: 2015-02-27 11:45
hebbe01

Håller med Hackenbush.....har faktiskt aldrig förstått varför man ska diskutera designen med designskisser som ovan som underlag. Låt oss anta att det är 18" fälgar (45cm). Då är höjden på bilen kring 110 cm, fönsterhöjd 20-25 cm. Och bredden kring 2 meter. Designskisser säger för det mesta mycket lite hur spännande eller tråkigt produktionsbilen ser ut. Jag vet att jag sitter i ett glashus, jag ritade bilen i nr1 i ViB och den såg lika illa ut då :-) Men i tidningen är faktiskt texten det primära och illustrationen bara ett sätt att närma sig texten...

#5 • Uppdaterat: 2015-02-27 22:29
Peter E

5 mars öppnar salongen, då får ni se riktiga bilder :-)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.