Nästa artikel
Skoda Octavia utsedd till Årets familjebil
Nyheter

Skoda Octavia utsedd till Årets familjebil

Publicerad 19 november 2013 (uppdaterad 20 november 2013)
När Motorföraren lät tio motorjournalister, bland andra Vi Bilägares Mikael Schultz, utse Årets familjebil tog Skoda Octavia Combi hem segern.

Slutet av året närmar sig och då ska sedvanligt alla dela ut olika utmärkelser till årets bästa bilar. Hittills regnar utmärkelserna över Skoda Octavia. Förra veckan utsågs modellen till Årets smartaste bil av Motormännens medlemstidning Motor, och nu utses Octavia Combi till Årets familjebil.

Den här gången är det Motorförarnas helnykterhetsförbunds tidning, Motorföraren, som står för utmärkelsen, där man låtit tio erfarna motorjournalister agera jury. I finalen fick Skoda Octavia Combi åtta av de tio rösterna och vann därmed överlägset.

Rymlig och säker
Vi Bilägares Mikael Schultz ingår i juryn och motiverar sin röst på Skoda Octavia Combi med att bilen har ”generösa utrymmen och bra säkerhet till ett vettigt pris”. Vinnarbilen får genomgående beröm från juryn för just utrymmen, säkerhet och pris.

Volkswagen Golf Sportscombi tog hem de sista två rösterna och placerade sig därmed på andra plats. Även Mazda6 Wagon tog sig till final, men väl där kammade bilen noll.

Diskutera: Hur ser du på att Skoda Octavia utsetts till Årets familjebil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-11-19 19:11
Raphael

Känns tidigt att utse årets familjebil innan året ens är slut... Men ok. Ja, på frågan om hur jag ser på att Octavian har utsetts till årets familjebil så anser jag att traditionella kombibilar inte är lika smarta eller praktiska som de på kontinenten populära minibussarna. Men Sverige är ett kombiland per tradition och traditioner verkar vara viktiga. :)

#2 • Uppdaterat: 2013-11-19 19:17
Peter E

Känns som juryn har valt alldeles rätt.
Octavian är en bil jag kunde valt om jag hade haft det utrymmesbehovet.

#3 • Uppdaterat: 2013-11-20 12:34
Hackenbush

Välförtjänt utmärkelse.

#4 • Uppdaterat: 2013-11-20 12:59
Kalle2

Klart välförtjänt och framförallt är det bilens design som väcker habegär, harmoniska och snygga linjer rakt igenom och inget av de konstiga krumelurerna och andra vanliga kortlivade designtrick som väldigt många andra bilar har, enligt allra senaste mode inom bildesign, men Skoda går sin egen väg med en klassisk formgivning håller i många år

#5 • Uppdaterat: 2013-11-20 16:12
aldermannen

Köpte en med 180 hk bensinturbo +4 hjulsdrift och automat vxl för ca: 2 månaders sedan. Körde tidigare V 60
Bästa bil jag har haft bland ca: 30 st. tillsammans med 4 hjulsdriven A 6
Kanonbil som går som ett spjut och ligger som klistrad på vägen.
Till på köpet min yngre son gillar den.

#6 • Uppdaterat: 2013-11-21 17:18
nisseste

Eftersom Sverige tycks vara ett kombiälskarland är det fullt förståeligt att Octavian vinner. Själv kör jag hellre halvkombi och min Octavia av förra generationen passar perfekt med 160-hästarn. De senaste modellerna har blivit ännu snyggare och är ju också otroligt rymliga för sina yttermått.. Mycket hög utrustningsstandard också från början.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.