Nästa artikel
Smart Forjeremy – bilder och fakta
Bildspel

Smart Forjeremy – bilder och fakta

Publicerad 30 november 2012 (uppdaterad 30 november 2012)
Genom ett samarbete med modedesignern Jeremy Scott har smart tagit fram en exklusiv bevingad version av modellen Fortwo.

Biltillverkare som samarbetar med kända designers är ingen nyhet. Dock får de sällan någonting att säga till om när det gäller utsidan på bilen, snarare är det då insidan som ska designas. Enligt Smart är man den första biltillverkaren som ger en utomstående stor makt att formge en bils kaross. Nu har Smart för första gången avtäckt Forjeremy vid bilsalongen i Los Angeles.

Smart Forjeremy är en variant av modellen Fortwo som modedesignern Jeremy Scott har gjort större designförändringar på. Framför allt märks vingarna, som är gjorda i genomskinligt fiberglas och finns på vardera sidan av bilen. Vingarna pryds av röda detaljer som kan tändas och därmed används som bak- och bromsljus.

Inredning i nappaläder
Andra delar av designen inkluderar bredare bakhjul än på originalbilden och fälgar som liknar propellrar. Insidan har fått en lyxig inredning, med instrumentbräda, säten och lucktätning i vitt nappaläder.

Smart Fortwo, som används som grund för Forjeremy, drivs av en elmotor på 74 hästkrafter, vilket ger en acceleration från noll till 60 kilometer i timmen på 4,8 sekunder. Bilens maxfart är 125 kilometer och räckvidden i stadstrafik är ungefär 145 kilometer.

Jeremy Scott är etablerad inom modevärlden och känd för sina vingar, som finns på allt från solglasögon och tröjor till skor. Han har även skapat utstyrslar åt flera popstjärnor, bland andra Lady Gaga, Rihanna, Madonna och Katy Perry.

Smart Forjeremy kommer att finnas till försäljning i begränsad upplaga från nästa år.

Diskutera: Vad tycker du om Smart Forjeremy?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-11-30 11:53
Leif Larsson (ej verifierad)

Tilltalar inte mig.

#2 • Uppdaterat: 2012-11-30 11:55
Hackenbush

Måste vara ett Aprilskämt som hamnat snett. Denna designen kan flyga och fara :-)

#3 • Uppdaterat: 2012-11-30 13:03
IngoS

Helkul. Minns Chryslers fenor på 60-talet. Elegant med belysningen integrerad i flammorna i vingarna. Kanske vi får se flera bilar i framtiden med fantasifulla bakljusflammor bak, inte nödvändigtvis med vingar dock.

#4 • Uppdaterat: 2012-11-30 13:30
1storstark

Påminner om Inspector Closeau´s bil, silvergetingen!

#5 • Uppdaterat: 2012-11-30 13:31
Hackenbush

ja :-) 1storstark precis. Den som rasade ihop totalt, hoppas inte denna gör det.

#6 • Uppdaterat: 2012-11-30 16:37
Roy J

Kul men inte cool - mest skrattretande. Formgivaren har nog svävat lite för mycket i det blå. Han var ingen större fena och hade ingen flax med den designen.
Det skulle visst ingå en årsförbrukning av Red Bull i priset.

#7 • Uppdaterat: 2012-11-30 16:54
Focus

En förgylld leksak förblir en leksak.

#8 • Uppdaterat: 2012-11-30 17:41
Roger Skagerström

Rätt skoj ändå :P Största felet är fälgarna, ser knasigt ut när de är så mycket bredare än däcken, ser nästan ut som att den har en snus under varje läpp/skärm :P

Men vingdesignen var rätt snygg i sig. Snyggt med det röda ljuset mot vitt. Sen är det väl kanske inget man vill visa sig i det offentliga med :P Men som en showbil så vafasen :P En lättsam motpool till allt aggro, mattsvart och hönsnät :P

#9 • Uppdaterat: 2012-11-30 17:51
IngoS

Vingarna kanske stabiliserar bilen i motorvägsfart, vem vet? Dessutom får man en uppdatering till dagens standard vad gäller sikten snett bakåt. Kanske inte en bil jag personligen skulle köpa om det inte gällde reklam för en kycklingproducent. Brainstorming kan dock ibland mynna ut i något vettigt, eller åtminstone nya designidéer. Årets kalkon kan kanske utvecklas från ful ankunge till svan.

#a • Uppdaterat: 2012-12-01 18:37
Raphael

En modern efterföljare till inspektör Jaques Closeaus bil?
http://www.youtube.com/watch?v=FEFfISdA8LQ

http://www.youtube.com/watch?v=G0sUlTeottc

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.