Bild
Nästa artikel
Rosttest: Volkswagen Polo (2011)

Rosttest: Volkswagen Polo (2011)

Rost

Ägarna till VW Polo behöver däremot inte frukta några rostangrepp på några år. Volkswagen har länge haft en välgjord behandling som omfattar väl förslutna skarvar och vax i hålrummen.

Polos underrede täcks av plastsköldar. Under dessa saknas visserligen slitskydd och det går att hitta en och annan otätad skarv, men den invändiga behandlingen i balkarna ger bra skydd.

Testbilens sparklådor fick lite extra skydd av stänklappar vid framhjulen. Betyget för Polo sattes för ett par år sedan till en fyra och det finns ingen anledning att ändra på.

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Volkswagen Polo 1,4 Masters

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.