Nästa artikel
Rosttest: Volkswagen Caddy Life 1,6 (2005)
Rost

Rosttest: Volkswagen Caddy Life 1,6 (2005)

Publicerad 24 september 2005 (uppdaterad 28 november 2016)

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.

VW Caddy är väl rustad för att motstå rostangrepp. Alla hålrum och balkar under bilen är invändigt behandlade med vax och hela underredet täcks av ett slitskydd i PVC. Skärmkanterna bak är av bra konstruktion. Dörrar, motorhuv och baklucka har välgjorda limningar och stänkkappar fram förhindrar att sparklådan blästras av hjulsprut.  Det som hindrar att Caddy Life från högre betyg är att hela karossen är i plåt och att invändig vaxbehandling saknas i dörrar, huv och baklucka.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Revidering: Vi Bilägare har i efterhand reviderat betyget till en tvåa. De främre plastinnerskärmarna håller inte tätt mot tröskellådans framkant och A-stolpens nederkant. Saltblandning och fukt orsakar elaka angrepp trots fabriksbehandling med vax. En möjlig orsak är dålig vidhäftning av grundlacken.

Testinformation

Betyg rost: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.