Bild
Nästa artikel
Rosttest: Suzuki Swift (2014)

Rosttest: Suzuki Swift (2014)

Rost

Köp hela testet här

Vill du veta allt om de testade bilarna? I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment, all fakta och fler bilder. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning. Klicka på "Köp" för att köpa testet i digital form.

 

Motorhuv, baklucka och dörrar är behandlade i mest utsatta fogen, men tyvärr inte med ett jämnt täckande skikt. Dessutom är tätningar av dessa delars plåtskarvar bristfällig i hörnen.

Bakskärmen har en smutssamlande hylla. Swift har skyddande innerskärmar, men de täcker inte skärmkanten baktill där det finns risk för blästringsskador framgent. Det finns också en otätad skarv fjäderbenshusen fram.

Underredsbehandlingen är endast delvis täckande (bilden). Invändig behandling av balkar och hålrum saknas. Bränsletank är av plast men påfyllningsröret är av plåt. Dörrtröskelns plastlist skyddar skarven men samlar också fukt och smuts.

Bilen är besiktigad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Suzuki Swift

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.