Nästa artikel
Suzuki Swift 4x4 – film från Vi Bilägares biltest
Webb-TV

Suzuki Swift 4x4 – film från Vi Bilägares biltest

Publicerad 19 februari 2014 (uppdaterad 19 februari 2014)
Suzuki Swift 4x4 är en prisvärd försäkring att man kommer fram lite bättre – men på en punkt krävs bättring. Se filmen från vårt test.

 

Att åka fyrhjulsdrivet måste inte kosta en förmögenhet; det finns lågprisalternativ för större framkomlighet. Vi gav oss ut i snön med Fiat Panda, Dacia Duster och Suzuki Swift. Klicka på videofönstret för att se filmen från testet av Suzuki Swift 4x4.

Läs hela testet i Vi Bilägare nummer 3/2014 som utkommer 25 februari. Den som prenumererar får tidningen tidigare än så och till lägre pris – läs mer här.

I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment och all fakta. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning.

Diskutera: Vad tycker du om Suzuki Swift 4x4?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-02-20 08:05
Pi

Ser den här bilen lite för "vanlig" ut - är det därför inga tycker till om den ? Själv tycker jag att det verkar vara en vettig bil för oss som inte behöver så mycket utrymmen men ändå av framkomlighets-skäl föredrar 4-hjulsdrift. Har kört den i detta utförande men "tyvärr" under sommartid så man märkte inte av 4-hjulsdriften. Den kanske vore värd en lite rappare motor a'la VAGs 1,2/105 hk eftersom denna sugmotor är lite tunn för bilen. Eller större cylindervolym - Suzuki har väl en 1,6 l motor också när vi snackar bensinmotorer. Tråkigt att den liksom många japanska bilar har bristfälligt rostskydd men det borde en seriös importör lösa innan bilen når kunden. F ö en ovanligt trivsam bil även inombords inte minst för att vara en japansk småbil - kändes inte riktigt lika "plastig" som dessa ofta kan uppfattas.

#2 • 2014-02-21 09:22
Mistro

Är själv överhuvudtaget förvånad över att Suzuki inte säljer bättre i Sverige. Det är bevisat bra bilar med låga driftskostnader.
Samma fenomen ser vi med b.l.a Subaru och Honda.

Tror också att Swiften vore en höjdare med en starkare motor men den skall för det inte ses som någon "terrängbil" som många tror att det handlar om så fort som en bil driver på alla hjulen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.