Bild
Nästa artikel
Rosttest: Renault Mégane Sport Tourer (2010)

Rosttest: Renault Mégane Sport Tourer (2010)

Rost

Halvkombiversionen av nya Renault Mégane är en av de bäst rostskyddade bilarna på marknaden. Grundkonstruktionen är toppmodern med få rostfällor. Karossen är i stål men reservhjulsbaljan och tanken är av plast. Sparklådorna har en mycket bra konstruktion utan utsatta skarvar. Balkar och hålrum är ordentligt rostskyddsbehandlade.

Kombin är nästan lika bra men vår rostskyddsexpert hittar några anmärkningar. Bakluckans plåtskarvar är ordentligt tätade men luckan saknar invändig behandling och hålen för avrinning är så små att de med tiden riskerar att täppas igen av skräp. Vid rostskyddsbesiktningen noterar vi också att plåtskarvarna i framkanten på dörrarna inte längre är tätade.  

Trots anmärkningarna behåller Mégane högsta betyg för sitt rostskydd.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Renault Mégane Sport Tourer 1,4 TCe Dynamique

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Renault Megane

Kommentarer

#1
2013-03-20 06:45

Konstigt att jag då har massor med bubblor i lacken på trösklarna där rosten börjar angripa. På Upplands Motors plåtverkstad påstår man att det är yttre påverkan så rostskyddsgarantin gäller icke.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.