Bild
Nästa artikel

Rosttest: Peugeot 207 1,6 HDi

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Peugeot 207 är sämre behandlad för att stå emot rost. Den saknar invändig vaxbehandling och flera tätningar är dåligt gjorda. Ytlacken är oroväckande tunn på ställen som inte syns. Bra plastinnerskärmar skyddar hjulhusen och underredet täcks av ett bra slitlager (framför bakaxeln) men det finns flera otätade skarvar under bilen. Peugeot får en tvåa för sitt bristfälliga rostskydd.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Peugeot 207

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.