Bild
Nästa artikel
Rosttest: Nissan Qashqai Acenta 2,0 dCi 4WD (2007)

Rosttest: Nissan Qashqai Acenta 2,0 dCi 4WD (2007)

Rost

Nissan Qashqai har samma utförande som vid presentationen 2007, förutom att man nu monterat små stänklappar (standard endast på 4x4-versionen). Betyget hamnar därför lågt.

Karossen är helt i stål med bristfälligt tätade skarvar i dörrar, huv och baklucka. Behandling saknas. Innerskärm saknas bak och skärmen har smutssamlande hylla. Dessutom täcks framkanten av en plastlist vilket vår rostskyddsexpert Thomas Widström bedömer som en mycket olycklig lösning. Fram finns en innerskärm i hårdplast.

Qashqai saknar behandling i hålrum och har bristfälligt skydd av underredet. Gummitätningar i dörrens nederkant samlar smuts och fukt. 

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Nissan Qashqai Acenta 2,0 dCi 4WD

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Kommentarer

#1
2013-11-30 20:59

Rostskyddsgaranti i 12 år? Ta bort denna och ge bilen en adekvat behandlig före leverans till kund. Sedan, om rost uppstår p g a fabriksskäl, ta hand om kunden och skapa en god relation med denne.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.