Bild
Nästa artikel
Rosttest: Kia Soul EV

Rosttest: Kia Soul EV

Rost

Kaross i stålplåt, avsaknad av limningar och tveksam vaxbejandling drar ner betyget för Kia Soul EV. Men plus för vältätade skarvar.

Kias kaross är av stålplåt. Motorhuvens framkant är obehandlad på insidan. På minuskontot noteras även att dörrar, huv och baklucka inte är limmade i hörnen (se bild) och att innerskärmarna bak är av fuktsamlande filtmaterial. Plus för att underredets skarvar är väl tätade och att slitskyddet är acceptabelt. Balkarna under bilen är invändigt vaxbesprutade, liksom dörrar och baklucka. Men behandlingen är tveksam, vaxet har inte flutit in i skarvarna där det gör mest nytta. Kia har valt ett icke fuktsugande isolermaterial i skarven framskärm/vindrutestolpe.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Kia Soul
Rosttest: Kia Soul EV

Kommentarer

#1
2015-02-25 11:07

Feltänk.

#2
2015-02-24 17:51

Men hallå......! Det är en elbil!

#3
2015-02-24 17:59

Hehe,batterihöljet är väl i svartplåt då.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.