Bild
Nästa artikel
Rosttest: Hyundai i30 (2012)

Rosttest: Hyundai i30 (2012)

Rost

Motorhuvens och bakluckans skarvar har bra tätning och är dessutom behandlade inuti. Dörrarna har ovanligt bra skarvskydd, genom limning och bra dräneringar. Även dörrarna är behandlade.

Framskärmarna har bra och luftig montering. Bakskärmskonstruktionen är bra utan smutssamlande veck. i30 har innerskärmar av hårdplast både fram och bak, samt behandling av plåtytorna.

Bakdörrarna lappar över bakskärmen vilket minskar risken för blästring. Undertill skyddar plastsköldar, ett slitskydd och en ganska omsorgsfull tätning på utsatta ställen. Balkar och hålrum är behandlade, dock med ganska grov spridning av vaxet.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Hyundai i30 Kombi 1,6 GDI Premium.

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Hyundai i30

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.