Bild
Nästa artikel
Citroën C4 Grand Picasso.

Rosttest: Citroën Grand C4 Picasso (2015)

Rost

Betyget hade kunnat bli högre – men dålig limning ger minus i protokollet. Läs mer i Vi Bilägares rosttest.

Läs hela testet!

Vill du veta allt om de testade bilarna? I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment, all fakta och fler bilder. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning. PDF 11 sidor.
Grand C4 Picasso har kaross av plåt och en modern och luftig konstruktion kring framskärmar/motorrum. Motorhuven är av aluminium, bakluckan av plast. Alla innerskärmar är av plast.

Skärmkanterna bak är av bra konstruktion med enkelplåt och högt placerad skarv. Kanterna fram täcks tyvärr inte av innerskärmen. Tank och tankrör av plast, bra slitskydd undertill och alla skarvar under bilen är väl tätade.

Dörrarna har kort limning i skarvarna och saknar alldeles invändig behandling. Det gäller också samtliga hålrum under bilen. Om bilen haft bättre limning i dörrarna och behandling i balkarna hade betyget blivit fyra.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Läs mer om:

Kommentarer

#1
2015-11-24 14:08

[Redigerad: Som vanligt.. Orelevant//Deeds]

#2
2015-11-24 14:24

Fast nu var ju ämnet Rosttest och inte Elektroniktest...

#3
2015-11-25 06:57

ViB rosttester är ett stort skämt. Kolla facit, verkligheten.

#4
2016-01-15 11:28

Om man kollar i verkligheten så kan man mkt riktigt konstatera att på framskärmarna lossnar till slut färgen som flagnar av pga. blästring och rosten får fäste. Liknade konstruktion kan ses på Peugeot.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.