Nästa artikel
Rosttest: Citroën Grand C4 Picasso (2015)
Rost

Rosttest: Citroën Grand C4 Picasso (2015)

Publicerad 24 november 2015 (uppdaterad 28 november 2016)
Citroën C4 Grand Picasso.
Betyget hade kunnat bli högre – men dålig limning ger minus i protokollet. Läs mer i Vi Bilägares rosttest.
Grand C4 Picasso har kaross av plåt och en modern och luftig konstruktion kring framskärmar/motorrum. Motorhuven är av aluminium, bakluckan av plast. Alla innerskärmar är av plast.

Skärmkanterna bak är av bra konstruktion med enkelplåt och högt placerad skarv. Kanterna fram täcks tyvärr inte av innerskärmen. Tank och tankrör av plast, bra slitskydd undertill och alla skarvar under bilen är väl tätade.

Dörrarna har kort limning i skarvarna och saknar alldeles invändig behandling. Det gäller också samtliga hålrum under bilen. Om bilen haft bättre limning i dörrarna och behandling i balkarna hade betyget blivit fyra.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg rost: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-11-24 14:24
Pi

Fast nu var ju ämnet Rosttest och inte Elektroniktest...

#2 • Uppdaterat: 2016-01-15 11:28
Dana

Om man kollar i verkligheten så kan man mkt riktigt konstatera att på framskärmarna lossnar till slut färgen som flagnar av pga. blästring och rosten får fäste. Liknade konstruktion kan ses på Peugeot.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.