Bild
Nästa artikel
Rosttest: Citroën C4 (2012)

Rosttest: Citroën C4 (2012)

Rost

Motorhuven är av aluminium, resten av karossen av plåt. Baklucka och dörrar saknar invändigt rostskydd och skarvarna är bara delvis tätade. Det finns heller ingen behandling i hålrummen under bilen. Bara yttersidorna av underredet har fått slitskydd. Vid bakdörrarna riskerar lacken att blästras, men stänklappar räddar lite.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Citroën C4 E-HDI SGS Nordic Ed.

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Citroën C4

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.