Bild
Nästa artikel
BMW 218d Gran Tourer.
BMW 218d Gran Tourer.

Rosttest: BMW 218d Gran Tourer (2015)

Rost

Dörrkonstruktionen har udda men jämn skarvlösning. Läs mer i Vi Bilägares rosttest.

Läs hela testet!

Vill du veta allt om de testade bilarna? I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment, all fakta och fler bilder. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning. PDF 11 sidor.
Kaross av plåt med låg blästringsrisk längs sidorna. Motorhuv med väl limmade kanter och bra invändig behandling. Även bakluckan är väl tätad i skarvarna och har invändig behandling.

Innerskärmar av ”plastfilt” bak, med väl tätade skarvar under dem. Bra skärmkantkonstruktion. Innerskärmarna fram är väl utformade med både plast och ”plastfilt” som material.

Dörrkonstruktion med udda men jämn och fin skarvlösning mellan yttre och inre ”blad”, bra behandling inne i dörrarna. Täckskivor av blandade material, mycket bra skarvtätning och slitskydd under dem. Skyddande vax i längsgående balkar, ej behandling i framvagnsramen.
 
Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, BMW 2-serie

Kommentarer

#1
2015-11-25 07:18

Glädjande - jag har BMW - fast annan modell.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.