Bild
Nästa artikel
Rosttest: Audi A6 Avant, Mercedes E300 de Kombi och Volvo V90 T6 Recharge (2021)

Rosttest: Audi A6 Avant, Mercedes E300 de Kombi och Volvo V90 T6 Recharge (2021)

Rost

Så bra är rostskyddet i kombimodellerna.

Rostskyddsprognos

(Bilarna är besiktigade av Rostskyddsmetoder AB.)

Audi
Audi

Audi

Laddhybridversionen skiljer sig från rostskyddssynpunkt inte från den konventionella modellen. A6 Avant är mycket välbyggd och har motorhuv, framskärmar, dörrar, baklucka och flera detaljer i underredet av aluminium. Materialet finns också i hjulupphängningar, länkarmar, fjädertorn fram och i motor- och bakaxelvagga. Innerskärmar av filtmaterial fram och bak. Nedåtvänd skarv i sidotrösklar, dock väl tätad. Bra bakre skärmkanter med välgjord tätning. Plastsköldar täcker underredet. Alla hålrum under bilen har väl utförd behandling, nästan alla skarvar är väl tätade. Stänklappar fram saknas men skärmkanterna täcks av plast.

Rostskyddagaranti: 12 år

Betyg: 5/5

Mercedes
Mercedes

Mercedes

Laddhybridversionen skiljer sig från rostskyddssynpunkt inte från den konventionella modellen. Denna E-klassgeneration har inte lika mycket aluminium i karossen som den tidigare. Där var huv, framskärmar, dörrar och baklucka av aluminium. Här är dörrarna av stålplåt, men de är väl limmade och har invändig behandling. Behandling i alla balkar och hålrum under. Hela underredet, även innanför plastsköldarna, täcks av skyddande vax. Alla skarvar är väl tätade, även i tröskellådor. Länkarmar, motorvagga och andra chassidetaljer är av aluminium och avgassystemet är rostfritt. Bra skärmkanter. Plast i bakre delen av underredet.

Rostskyddsgaranti: 30 år

Betyg: 5/5

Volvo
Volvo

Volvo

Laddhybridversionen av V90 har bränsletank av rostfritt stål, inte av plast som övriga versioner. Länkarmar och fjäderbensholkar fram av aluminium, liksom i framskärmar och motorhuv, medan resten av karossen är av stålplåt – förutom bakluckan av plast. Dörrarna är behandlade inuti, men bakdörrarna är bara delvis tätade. Skärmkanterna bak är bra, men de öppna skarvarna under filtinnerskärmarna i de bakre hjulhusen utgör en rostrisk på sikt. Under bilen finns otätade skarvar, bland annat i tröskellådorna. Underredets balkar och hålrum saknar nästan helt invändig behandling och slitskydd finns bara i ytterkanterna.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Betyg: 3/5

 

Rostskyddsprognos

(Bilarna är besiktigade av Rostskyddsmetoder AB.)

Audi
Audi

Är du tidningsprenumerant? Skapa din digitala inloggning.

Registrera
Digital prenumeration
Läs allt – Bli Premium-medlem

Det här är en del av vårt premium-innehåll. För att läsa vidare behöver du starta en prenumeration eller logga in ifall du redan har ett konto.

✅ Tillgång till alla artiklar ✅ Digital tidning ingår ✅ Exklusivt nyhetsbrev

Läs mer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.