Bild
Nästa artikel

Vintertest: Volkswagen Golf går som på sandad väg

Långtest

Efter alla lovord som östs över nya Golfen hade vi förstås stora förväntningar på hur den skulle klara sitt första vintertest.

Vi blev inte besvikna. Alla som bytte från den halfotade Kian till Golf märkte en tydlig skillnad. Det var som om vägen hade sandats mellan de två bilarna. Inför de snävaste kurvorna, där koreanen gled på isen med pumpande ABS-system, nöp Golfbromsarna bestämt ned farten.

Om farten ändå var för hög och däcken började tappa fäste i kurvan, högg VW:s antisladdsystem tag i bilen. ESP-ingreppet både både känns och hörs tydligt – man nästan rycks framåt i bältet bromsarna slår till.

En del testförare tyckte att ESP-systemet var alltför brutalt, medan andra såg en fördel  i att bilen ger en så tydlig vink om att väglaget är lömskt.

”Det kan nog ha en lugnande effekt på vissa förare”, menade Calle.

Så länge man håller sig inom väglagets gränser är VW Golf lätt och trygg att köra. Via ratten har föraren en tydlig kontakt med vägen. Bilen känns stabil men rör sig ändå bekvämt på ojämna spåriga vägar. Fjädringen är mycket väl avstämd.

”Allt fungerar oklanderligt i Golf”, berömmer ett testprotokoll.

VW:s 1,6-litersdiesel är den svagaste i årets teststall. Men det märks inte. Motorn svarar kvickt på gasen och de flesta tror att den är betydligt starkare än sina 105 hästkrafter. I högre farter kan den dock avslöja sig med en lite ansträngt, surrig ton. En sjätte växel kunde nog ha dämpat surret.


Motorn hörs extra väl eftersom vägbullret är betydligt lägre än i gamla modellen. På ojämna isvägar är Golf (jämte Mazda6) tystast av alla våra testbilar.

Även med femväxlad låda har VW:s motor rekordlåg förbrukning: 0,38 l/mil. På papperet, vill säga. I verkligheten ville Golf ha mer diesel. En halvliter per mil gick åt under testen, trots att vi körde lugnt.

Dieselmotorn är effektiv, vilket innebär att den inte ger så mycket överskottsvärme. Men det finns en hjälpvärmare som gör kupéluften skönt tempererad på några få minuter. Vår bil har också en parkeringsvärmare som kostar 9 900 kronor. Det är en bra investering. Värmaren kan snabbstartas med en knapp på instrumentbrädan, med en fjärrkontroll eller programmeras för tre olika starttider. Snabbknappen kan också användas för att hålla varmt i bilen när den står utanför en stormarknad eller liknande.

Vi har också köpt till en backkamera. Den sitter innanför VW-märket på bakluckan och fälls fram när backväxeln läggs i. En smart lösning. Linsen håller sig alltid ren och ger en skarp bild även i snö och smutsigt väglag.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Golf?

Testinformation

Modeller i det här testet:

Volkswagen Golf

Betyg

  • 5 = Utmärkt
  • 4 = Mycket bra
  • 3 = Bra
  • 2 = Godkänt
  • 1 = Underkänt

Kommentarer

#1
2013-04-24 09:59

Hej Vi Bilägare! Då undrar jag om den har multilänk eller inte?!

#2
2013-04-24 10:19

"med tjocka handskar är det lätt att trycka fel"?
Varför ska man ha tjocka handskar på sig i en bil med värme?

#3
2013-04-24 11:16

I finska TM (Teknikan maailma) stora vintetest slog Seat Leon FR nya Golf.

#4
2013-04-24 11:22

Håller med saabnisse: Varför skall man ha tjocka handskar på sig? Med sådana lär man ju trycka fel i vilken bil som helst - utom möjligen i en lastbil. Rätt ofta känns det som att journalisterna måste klaga på något för klagandets skull - det får liksom inte bli en för hyllande text ...

#5
2013-04-24 12:32

Det var förmodligen boxhandskar. Men skämt åsido, det var kanske kallt i bilen när man kom in i den, och därför har handskar på sig innan bilen blivit varm,

#6
2013-04-24 12:52

En riktig bil har rattvärme.....

#7
2013-04-24 13:10

Enda gång jag saknat rattvärme var i min gamla Alfa med bakelitratt.

#8
mcregor
2013-04-24 14:41

Rattvärme är skönt och det är märkligt att det inte är standard i alla bilar när Kia kan "bjuda" på det i sin billigaste Picanto för ca: 100.000 kr...

#9
2013-04-24 16:29

Hej mcregor Det var som sjutton, hur kan dom maxutrusta en så billig bil! Vad har den mer för häftig utrustning?

#10
2013-04-24 19:27

Golf saknar konkurrenter!

Det är den optimala bruksbilen

#11
2013-04-24 20:09

Kunde inte finnas mer konkurrenter än just i Golf-klassen!? Där finner dom flesta en bil som passar sej just för deras smak, Golf är ju inte en bil som passar/gillas av alla heller. Tog väldigt länge för VW att få en ny Golf på marknaden (den gamla var ju en av dom sämre, kanske på 6. 7. plats?) och just kommer konkurrenterna igen med nya också. Gillar man Golf, ska man köpa en Golf, men köp den för all del inte därför att nån annan tycker att den är bäst!

#12
mcregor
2013-04-24 21:07

Peugo - du måste verkligen hata VW och Golf för du har väl aldrig skrivit ett positivt ord om den bilen. Sen tror jag dessutom att du helt saknar erfarenhet av dessa bilar så dina ord väger ändå inte speciellt mycket. Vill du få lite trovärdighet så skall du nog vara lite försiktig med uttalanden som är lätta att genomskåda för oss som har faktiska erfarenheter av de bilar du uppenbarligen inte gillar...
Till VW Polo 2012 vill jag säga att "häftig utrustning" är nog inte vad man förknippar med en Picanto men den fungerar bra som ett enkelt fordon i stadstrafiken. Rattvärme och "Hill hold" är väl det "häftigaste" på den bilen...:)

#13
2013-04-24 21:57

Jag provkör *väldigt* ofta men jag är väldigt kräsen. Golf GTI till näst, den litar jag på bättre för Seat Leon FR var ju bra!?

#14
mcregor
2013-04-24 22:06

Peugo - du "provkör" men en provkörning säger ju tyvärr inte så jättemycket. Vi som av olika anledningar kör bilarna dagligen har nog lite mera erfarenhet än vad en provkörning ger. Sen beror det ju också i allra högsta grad på vad man vill uppnå och vilka förutfattade (?) meningar man har inför sin "provkörning".

#15
2013-04-24 22:06

Jag kommer tillbaka till det här med tjocka handskar.
"Vår bil har också en parkeringsvärmare"
Varför har man då tjocka handskar?
Verkar helt knäppt.
Ingen av de bilar jag kör har parkeringsvärmare, jo en men den är sällan igång, jag lider inte heller av någon kall ratt och har aldrig handskar när jag kör.
Och vad är det för knappar man måste sitta och pilla på?

#16
2013-04-25 07:39

Hej igen mcregor. Hur upplever du "Hill hold"funktionen . Själv har jag låtit ta bort den funktionen som har funnits på dom tre sista bilarna jag ägt . på en manuell och två automater. Dom två sista med DSG "automater" det kanske låter larvigt, men den sekund eller två det tar innan Hill hold släpper tycker jag och även frugan är för lång tid. Så vi tycker att det är mer avslappnat att köra utan den funktionen.

mvh /VW Polo 2012

#17
mcregor
2013-04-25 07:55

VW Polo 2012 - ja, jag har knappt testat den i Picanton men jag har ju motsvarande i min Golf Variant 2012 och där tycker jag den fungerar bra. Har inte haft några bekymmer med att den släpper "sent". Kan kolla med hustrun för hon parkerar i ett P-garage på jobbet med en tämligen brant backe som man måste stanna i för att öppna dörren så hon borde ha viss hjälp av denna funktion. F ö älskade hon rattvärmen i vintras...:)

#18
2013-04-25 14:46

"Hill Hold" anser jag mer eller mindre vara ett måste på dagens bilar med elektroniska knapp-handbromsar. Jag tycker det är ovärderligt varje gång jag tar upp båten t ex.

#19
2013-09-22 22:24

Hej, Jag läste i senaste numret att eran Golf VII 1,6 TDI 105 dragit 0,58l/mil sedan starten av testet och undrar då hur eran körprofil ser ut då det är en väldigt hög siffra. Jag äger en 1999års Passat 1,9 TDI 110 Variant som trots Stockholmskörning har en klart lägre förbrukning. En riktigt bra siffra var i somras då den drog 0,43l/mil på pumpen och nu när det är mer trafik på vägarna ligger förbrukningen strax över eller strax under 0,5l/mil. På långfärd om jag ligger en bit över 110 så drar den 0,57l/mil på pumpen. Det jag undrar är har förbrukningen på nyare bilar blivit sämre (en 14 år yngre Golf med mindre motor BÖR vara snålare än Passaten)? För om det är så finns det ju ingen mening förbrukningsmässigt att köpa en yngre bil för att kunna köra snålare. Vad drog eran 97as Passat TDI?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.