Bild
Nästa artikel

Långtestrapport: BMW i3 REX

Långtest

Nu är 2014 års långtest avslutat och summerat. Efter drygt 17 000 mil kan vi nu presentera verklig förbrukning, kostnader och åsikter om de fem bilar som redaktionen ägt under ett år. I dag: BMW i3.

BMW:s snitsiga lilla elbil är laddad med nytänkande och skulle normalt sett ha rankats betydligt högre av testlaget. Men tyvärr har vår i3:a råkat ut för en hel del trubbel, främst av elektronisk natur. Bilen verkar helt enkelt inte riktigt färdig – och vem vill vara försökskanin när man betalat över 410 000 kronor?
 

Testförarnas kommentarer:

Niklas Carle
– Framtidsbil med tillräcklig räckvidd för att fungera i vardagen. Alltför många verkstadsbesök sänker dock helhetsintrycket.

Calle Carlquist
– Egentligen lite utom tävlan i det här sammanhanget. Ger helt klart ett  stort habegär, men känns tyvärr inte riktigt färdig.

Fredrik Diits Vikström
– Urläcker framtidsbil som verkligen går att leva med. Men en sådan dyrgrip ska givetvis inte krångla så mycket som vår bil gjort.

Erik Rönnblom
– Charmig, smart byggd och oantastlig i fråga om lokala emissioner och buller. Haken är det höga priset och alla elektronikbuggar.

Mikael Schultz
– En miljöbil med snits som jag i grunden gillar skarpt. Den skulle kommit mycket högre på min lista om den inte krånglat så förbenat.

Diskutera: Vad tycker du om BMW i3?

BMW i3 REX Comfort

1 958 mil

Pris, kr: 410 700
Förbrukning, liter + kWh/100 km: 0,1 + 20,8
Energikostnad/mil, kr: 3:26
Värdeminskning/mil, kr: 66:85
Värdeminskning procent: 31,9
Servicekostnad/mil: 0
Seviceintervall mil/år: enl. dator
Faktisk milkostnad, kr: 83:69
Vägd milkostnad (jämförsiffra beräknad på 4 000 mil): 46:26

Plus:
Smart byggd, bra räckvidd på el, vassa prestanda, låg energikostnad/mil, hög rostsäkerhet, fin detaljfinish, snitsig interiör, innehållsrikt infotainment, smarta laddfunktioner, underhållande att köra.

Minus:
Bristande driftskvalitet, bara fyra krocksäkerhetsstjärnor, irriterande elektronikbuggar, dyr att äga, krångliga bakdörrar, minimalt lastutrymme, opålitlig aktiv farthållare, tveksamt pisksnärtskydd.

Kommentarer

#1
2015-01-27 13:03

Trist att BMW verkar ha hetsat ut den på marknaden innan den är färdigtestad.
Fast BMW är knappast ensamma om detta, och bekräftar väl den regeln jag försökt hålla mig till i många år. Köp aldrig första upplagan utan vänta ett år så att de flesta barnsjukdomarna rättats till.

Hade varit kul att få läsa lite om hur ni bemöts av BMW vid problem på bilen samt vid verkstadsbesök.

#2
2015-01-27 13:43

På papperet ser BMW´n ut att vara bra, men det verkar som den inte är riktigt färdigutvecklad. Minns när JAS 39 Gripen kom ut i rampljuset, trots att teknikerna sagt att den inte är färdigutvecklad. Det blev ett antal vurpor. Vänta 5 år så kanske elbilarna börjar bli användbara, inte bara på papperet utan även i praktiken.

#3
2015-01-27 14:17

Tesla har koll

#4
2015-01-27 17:47

Letade aktivt efter elbil med förbränningsmotor som förlänger räckvidden i somras när jag tog ut ny tjänstebil.
Tyvärr är det där med "inte färdigutvecklad" ett vanligt problem. Det tillsammans med priset gjorde att man kostnadsmässigt (för mitt företag) lika gärna kunde köpa en x5 eller merca ml.
Ju vet jag att ni tänker att en prius laddhybrid eller outlander laddhybrid inte kostar en halv miljon. Och det gör de inte heller.
Men de är inte heller snålare än nämnda lyxbilar med diselknotor när du kommer ut på riktig landsväg där jag trots allt kör mest, och min handikappade hustru fixar inte japanstolar. Då finns Tesla, Volvo, samt tyskarna. I praktiken, alltså. Tesla faller bort förf att det inte går att få en riktig motor. Volvo är förbannat krånglig att ta sig in och ur för en med körd rygg. Och med utrustning kostar den som en x5.

Vad jag försöker säga, är att det finns en anledning till att elbielbilar inte är ett verkligt alternativ för de flesta av oss.

#5
2015-01-27 20:19

Detta är inget unikt för i3. Tycker ViB borde långtesta en helt vanlig BMW nån gång. Typ en 328i eller 320d eller nåt. Se de lyckas med gammal välpreprövad teknik kontra ny ultramodern. Tvivlar på att det blir bättre :P

#6
2015-01-28 00:11

Första modellen har dålig kvalitet?
hm?
Hur var det med förra "elbilen" , Årets Bil 2012 Opel Ampera.
Så vitt man kunnat läsa var det en fläck som släppt på rostskyddet och en trasig laddkabel.
Annars har den väl inte drabbats av något fel alls?
Och Vi bilägares bil var/är en av de första bilarna i Europa och först tillverkade.

Att Opels elbilsexpert tog över hos BMW räckte visst inte för att få till lite kvalitet då.

#7
2015-01-29 14:21

En sådan bil skulle aldrig Toyota/Lexus släppa ut på marknaden........Auris hybrid var färdig utvecklad.

#8
2015-01-29 14:24

410000 för detta skräp:(

#9
2015-01-30 20:48

i3 är dyr men utan utrustning börjar den på 299 900 kr. Med den driftkostnaden går det att motivera även privat men det är som tjänstebil den är billig. Att köra i3 är beroendeframkallande och det går inte att köpa en vanlig bil efter detta. När en 330xd F31 känns SLÖ (inte från stillastående), högljudd, gammal och tråkig invändigt, hur ska man motivera 500 000 kr för en sådan? Om två år är det dags att byta bil, det blir en elbil och jag tror att det finns ett gäng roliga bilar att välja på från många tillverkare.

Ang bemötande på BMW... Det blir ingen mer BMW för min del med den usla servicen. Hoppas Audi och Merdedes kommer med intressanta elbilar snart.

#10
2015-02-10 10:50

Hur har ViB räknat här? Ser ut som efter ett år och 1958 mil så såldes bilen för ( 410700 - 1958*66,85) = 279 800 :-
Service 0:-, så BMWs treåriga service inkluderas på i3 med.
Faktisk milkostnad, kr: 83:69, får inte ihop denna siffra .. Har bensin och försäkring gått på 16,84,, ja kanske det..
Häftigt prisfall på et år iallafall.. Just nu finns en i3 REX med 927mil för 369000:- på bytbil

#11
2015-03-04 10:46

Hej, här kommer en lång kommentar ;-) Jag har haft min i3 (BEV, inte REX) sedan i Augusti nu och den har rullat 1000 mil sedan dess. HELT problemfritt. Det är mer än jag kan säga om de 3 nya Audi + 2 VW jag haft de senaste 7 åren. Vad ViB inte är speciellt tydliga med är att i stort sett alla problem som berört deras (mycket tidiga) bil är att problemen har med REX-modellen att göra. Läser man på diverse elbilsforum (elbilforum.no) eller facebookgrupper så ser man samma sak. Det är REX-modellen som krånglat, inte den rena elbilen.

En annan sak som är uppenbar är att alla traditionella biltidningar testar elbilar på samma sätt som de testar övriga bilar - De kör långa sträckor på kort tid, något som inte alls passar dagens elbilar och inte heller är representativt för hur de flesta av oss använder bilen idag.

För egen del var tanken med i3:an att den skulle fungera som andrabil, men den används faktiskt som förstabil i hushållet. Jag pendlar 6-7 mil om dagen till jobbet, sedan används den på kvällarna för diverse småkörningar till träningar, ärenden osv. Varför? För att den är roligare och för att den inte ger en massa utsläpp vid kallstarter. Värmen i bilen är kanonbra och så länge den står hemma använder man förkonditioneringen ofta för att se till att bilen är varm och driftsklar när man skall åka. Eller "driftskall" sommartid ;-)

Elbilen idag är för övrigt inte en stadsbil - det är en förortsbil! Har du en egen, permanent plats där du kan ladda bilen? Är din dagliga körsträcka oftast kortare än 12 mil? Om svaret är JA på dessa frågor och du dessutom har en annan bil i hushållet så är chansen stor att i3:an passar utmärkt.

Jag är bilnörd sedan 20+ år och har haft många roliga bilar genom åren. Men jag kommer aldrig mer lägga pengar på en dyr "fossilbil", det får bli något billigare. Den kommer ändå knappt rulla annat än för att lösa de extremt få tillfällen där elbilen (ännu) brister!

/Johan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.