Bild
Nästa artikel
Volkswagen Touareg – rapport från provkörningen

Volkswagen Touareg – rapport från provkörningen

Provkörning

Tommy Wahlström åkte till Österrike för att utvärdera nya generationen av Volkswagens stora suv. Här är första intrycken.

Hej Tommy, det där ser verkligen ut som ett vykort! 
– Ja, alperna är vackert såhär års. Vi är i trakterna av Saltzburg och kör en ny generation av Volkswagens lyxsuv Touareg. 

Den ser stor ut! 
– Japp, längre och bredare än föregångaren om än några cm lägre och 100 kg lättare. Men det är en stor bil som man lyckats göra riktigt lättkörd tack vare finessen med fyrhjulsstyrning. Och innerutrymmena imponerar! 

Och hur är terrängegenskaperna? 
– Nedtonade jämfört med tidigare! Borta är möjligheten att få Touareg med lågväxel och diffspärrar. Men 3.5 tons dragvikt har man i alla fall inte prutat bort. 

Vad tycker du? 
– Mycket är positivt men jag har också några invändningar. Men mer om det i nästa nummer!


Läs hela provkörningen i Vi Bilägare 08/2018 som kommer ut den 29 maj. Prenumeranter får tidningen en vecka innan det. Läs mer om prenumeration här!

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Touareg?

Kommentarer

#1
2018-05-14 15:49

Hoppas ni provkört V8-dieseln :)

#2
2018-05-14 22:53

Suck..

#3
2018-05-15 11:33

Inte särskilt vacker utsida, fronten är svulstig och skrikig medan resten av bilen är väldigt anonym. Interiört gillar jag den däremot. Kan tänka mig att skärmarna upplevs som ännu lyxigare på plats. Väldigt omoderna drivlinor dock. Varför ingen laddhybrid eller elbil?

#4
2018-05-15 13:45

@mrbackoffice
För att laddhybrider är värdelösa så fort man kommer utanför stan.

Exempelvis så slörpar den lilla burkiga fyran i XC90 T8 lika mycket som Touaregs V8 diesel i motorvägsfart, när batteriet är tomt. Då har jag hellre V8:an under huven :)

#5
2018-05-15 22:04

En bil som jag har haft ett gott öga till länge. Ett Bentley Bentayga chassi för Audi Q5 pengar. Kommer definitivt provköra denna när den kommer. Gillar nya Q7:an skarpt, men om man kan få likartad komfort och körupplevelse för betydligt mindre pengar så tar jag nog hellre denna.

#6
2020-05-12 15:39

Älskar Touaregen och kan knappt tänka mig en annan bil/suv. Lång person som verkligen efterlyser komfort och har funnit den. Nästa bil kommer också att bli en Touareg.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.