Nästa artikel
Skoda Rapid – rapport från provkörningen
Provkörning

Skoda Rapid – rapport från provkörningen

Publicerad 12 maj 2017
Tommy Wahlström har åkt till Frankfurt för att köra en uppdaterad Skoda Rapid. Han passade också på att ge en rundtur av bilen, se filmklipp här!
Nå Tommy, vad tycker du?
– Nja, det här är väl inte riktigt min kopp te. Jag gillar den nya trecylindriga motorn och förbättrade uppkopplingsmöjligheter är väl bra men jag undrar om det verkligen räcker för att locka dagens kräsna kunder. 
 
Vilka konkurrerar Rapid med?
– Ja, det är inte heller så lätt att säga. Storleksmässigt ligger den någonstans mellan Fabia och Octavia. Kanske nya Fiat Tipo i halvkombiversion kan vara en konkurrent? Eller Dacia Sandero? Rapid ska ju vara en lågprisbil även om jag inte tycker att 155 900 kr som introduktionspriset landar på är direkt anmärkningsvärt lågt.
Vad har Rapid för fördelar då?
– Autobroms är standard i Sverige. Det är förstås bra. Och benutrymmet i baksätet och bagageutrymmet är generöst. Men läs min provkörning i nästa nummer av Vi Bilägare innan du går och beställer en bil!

Hela provkörningen av bilen läser du i Vi Bilägare nr 08/2017, i butik den 30 maj. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare. Läs mer om prenumeration.
 
Diskutera: Vad tycker du om Skoda Rapid?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.