Bild
Nästa artikel

Renault Clio Flex Fuel: "Hett efterlängtad"

HÄR ÄR EN EXKLUSIV SMYGTITT:

Utbudet av etanolbilar fortsätter att växa. Nu kommer den första E85-drivna småbilen. Vi Bilägares Tommy Wahlström har provkört nya Renault Clio Flex Fuel - som övertygar.

"Renault Clio Flex Fuel är hett efterlängtad. Många har väntat på en mindre bil som går att köra på E85. Fördelen är naturligtvis att förbrukningen sjunker. Det bör gå att köra etanol-Clion på under 0,8 liter E85 per mil, avsevärt mindre än vad tidigare etanolbilar klarat.", konstaterar Vi Bilägares Tommy Wahlström.

Renault Clio blev årets bil 2006 och kommer nu i en efterlängtad etanolversion. Vi Bilägares Tommy Wahlström har provkört nykomlingen - som bjuder på bra säkerhet, fint rostskydd och låg förbrukning.

Renault Clio får bra betyg på flera delar av Tommy Wahlström, men får minus i protokollet då däckljudet blir högt på grov asfalt. Dessutom surrar motorn ilsket i hög fart.

"Det är nämligen den minsta motorn i Clioprogrammet, en 1,2 liters maskin på 75 hk, företaget valt att anpassa för etanoldrift. Den kraft som finns levereras vid ganska höga varvtal så för acceleration och omkörningar, krävs flitigt arbete med växelspaken. Låg utväxling gör även motorn surrig i högre farter." , tycker Vi Bilägares Tommy Wahlström.
 
Trots dessa minus i protokollet ser Tommy Wahlström Renault Clio som ett bra köp. Och Vi Bilägares provförare ser stora möjligheter för E85-nykomlingen.

"Konkurrenter är det skralt med. Visst finns det andra miljöbilsklassade småbilar men då går de på bensin eller diesel. För etanolvännerna är Clio Flex Fuel det enda alternativet. I alla fall tills lågprissystern Dacia Sandero Flex Fuel når marknaden om någon månad.", Vi Bilägares Tommy Wahlström.

Utdragen om Renault Clio kommer från Tommy Wahlströms provkörning i Vi Bilägare #2. Missa inte hela provkörningen när tidningen kommer ut!
Taggar: Provkörning

Kommentarer

#1
Raphael
2009-01-26 11:27

Clion är en bra, skön och rätt elegant bil. Synd bara att kombiversionen inte finns i miljöversion...
Men mitt drömåk är Grande Modus i biogasversion! (för biogas är så mycket bättre än etanol). Hallå Renault?

#1
LS
2009-01-26 17:40

(Många har väntat på en mindre bil som går att köra på E85.)
Så skrivs det här, men nu kör ju nästan ingen på Etanol längre eller i alla fall 70% färre än tidigare.Varför skall man då med Etanolbilen till, tullfriheten gäller väl inte längre då är det väl bara den miljöpolitiska korektheten mot grannarna som gäller?

#1
Leo
2009-01-26 18:09

Mycket ovederhäftigt "surr"runt etanolbränslet E85 initierat av oljelobbyn medflera.
Det går att få en större bil(Ford Focus 1,6) att gå på runt 0,8 liter per mil på E85. Har ca 12000 mils erfarenhet av det. Inte tankar "alla" 95 oktan i sina etanolbilar nu bara för att prisskillnaden just nu bara är runt en krona mellan 95 oktan och E85! Det lönar sig i kronor och ören forfarande!!
( min focus drar ca 18% mer på E85)
Koldioxidutsläppen, som är en orsak till den globala uppvärmningen-som hotar oss alla- blir vid förbrukning 08/l ca 40 g fossil C02/km
http://www.sekab.com/default.asp?id=1583&refid=1529
För miljön är det en väldigt stor skillnad mot EU målet på 130g om ngt år och det svenska snittet på ca 150 g. Det motiverar åtminstone mig att köra sin E85 bil på just E85 även om den vore DYRARE än 95 oktan...

#1
Tommy Wahlström, Vi Bilägare
2009-01-26 18:12

Varför så kortsiktig, LS? Har du redan glömt vad soppan kostade för fyra månader sedan? Vad tror du bensinen kostar till sommaren? Jag hävdar att etanolbilar (ja, alltså egentligen "bränsleflexibla bilar") är mycket bättre eftersom de ger föraren viss valfrihet när det gäller bränsle. Idag kan ingen garantera hur prisbilden ser ut om två, fem eller tio år. Gladast då är den vars bil klarar flera olika bränslen.

#1
Lägerleffe
2009-01-26 18:30

Tog en sväng i helgen och kollade bilar, även Renault. Jag bara säger det - det räckte med att se bilarna från utsidan och öppna dörren. Så gick man därifrån.
Och jag som ändå har ägt en 4 Laban Parisienne - den rutiga. En ny -68 som jag äälskade. Men, cést la vie.

#1
Erik
2009-01-26 19:27

Jag förstår verkligen inte folk som köper en Flexifuel-bil, och sen kör den på 95-oktan när bensinpriset sjunker.
Hur fan tänker man då?
Jag kör självklart min Focus på E85 året runt. Att E85 är det massproducerade bränsle i dag som ger minst klimatpåverkan råder det ingen tvekan om.
Och tills biogas blir mer tillgängligt, eller el- och vätgasbilar börjar säljas på allvar (om 5-7 år), kommer E85 att vara ohotad etta bland miljöbränslen.
Clio? Kul med en mindre bil med E85-drift, även om jag alltid upplevt att inredningen i Renaults minsting gett ett alltför plastigt intryck. Även i den nya modellen tyvärr.

#1
Raphael
2009-01-27 13:07

Erik, biogas är massproducerat och det bränsle som ger minst miljöpåverkan, mindre än E85. Däremot så finns det inte lika många tankar med biogas, och dessvärre så kör västra Sverige en hel del med naturgas för de har byggt ledningar för det, istället för att välja den biogas som faktiskt finns. Men biogas är dyrare att köpa in och därför väljer en del naturgas istället, tyvärr.
Biogas är det bästa alternativet, men på grund av oljelobbyn som hellre vill ha E85 för det kan användas i befintliga system medan biogas kräver ombyggnad eller nybyggnad av infrastrukturen, så fördröjs utvecklingen av biogas i Sverige och detta är en tragedi och en skam. Det är dags att regeringen tar krafttag i frågan och satsar på förmånlig biogas som blir mer tillgänglig.

#1
LS
2009-01-28 23:14

Hej Tommy Wahlström!Om man läser den här artikeln så står det i korta drag att om man bearbetar mark för skog eller någon odling så frigörs det i marken bunden koldioxid, enligt finska forskare tar det 400 år eller mer innan det tas upp av växtligheten igen. 70-talet har ökat markandningen genom att sänka grundvattennivån. Luftens syre har på så sätt kunnat "komma åt" mer av markens kolförråd och därigenom ökat markandningen.Jag anser att den tiden har vi inte på oss för att växtligheten åter skall
ta upp den koldioxid som kommer ut i atmosfären vid grundvattensänkning
och jordbearbetning av stora arialer.Det behövs mer forskning om detta anser Finska forskare i ett program som sändes i P1.Sen kan det vara svårt att göra en motor som är optimerad för olika bränslen, det blir ofta en kompromiss!
http://miljoaktuellt.idg.se//2.1845/1.128085

#1
Tommy Wahlström, Vi Bilägare
2009-01-29 00:04

Hej LS! Sockerrör har odlats storskaligt i närmare 2000 år och Brasilien har brutit sitt oljeberoende tack vare etanolbilarna. Tror du några finska forskare kan få brassarna att sluta odla sockerrör?
Men vad tror du bensinen kommer att kosta till sommaren? Om den går upp mot 15 kr liter igen, hur tror du det kommer att påverka försäljningen av etanol?

#1
LS
2009-01-29 14:48

Hej Tommy!
Jag ifrågasätter inte att man odlat sockerrör i tvåtusen år! Men jag fick bara för mig att några bilister och motortidningar propagerade för att köra på E85 var för att det var bra för miljön och inte bara för att det var det billigaste bränslet för tillfället, skattepengarna måste nog in även om Etanolen inte skattas som andra bränslen.Så fram till att Etanolen ger lika många skattekronor vid pumpen ser nog staten till att ta in dessa pengar på annat sätt till statskassan.

#1
Tommy Wahlström, Vi Bilägare
2009-01-29 15:24

Jo, jag tror också att det finns många miljöfördelar med etanol. Men eftersom jag jobbar med konsumentjournalistik är det viktigt för mig att fokusera på konsumentfrågor. Och då har otvivelaktigen E-85 bilarna en stor fördel i att det går att välja bränsle efter vad som är billigast för dagen. Skulle jag själv köpa ny bil idag, vore det en viktigt egenskap att väga in när jag valde bil.

#1
Tommy Wahlström, Vi Bilägare
2009-01-29 15:25

Jag jobbar också med språk som ni ser. :)
Jag menar "viktig egenskap", inte "viktigt egenskap".

#1
Björn H
2009-02-12 11:59

Det vore intressant och veta hur mycket gamla bensinmotorer "modifieras" för att fungera med etanol. Att bara byta några rör och packningar och programmera om motorstyrningen ger ju inte mycket effektivitetsvinst. Men om man bygger hela motorn från grunden för etanol, borde dessa dra lika lite som bensinmotorer. Eller?

#1
Tommy Wahlström, Vi Bilägare
2009-02-12 13:03

Jag tror det blir svårt. Eftersom en liter E85 innehåller 70 - 75% (enligt Sekab) av den energi som finns i 1 liter bensin, krävs att etanolmotorn blir mycket effektivare än bensinmotorn, för att förbrukningen ska bli likvärdig. Det låter sig nog inte göras så enkelt.

#1
göinge
2009-02-13 11:09

Kommer Clio Sports Tourer som etanolbil också? Jag vill att min nästa bil ska vara liten utanpå och stor inuti!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.