Nästa artikel
Provkörning: Renault Captur (2013)
Provkörning

Provkörning: Renault Captur (2013)

Publicerad 8 juni 2013 (uppdaterad 8 maj 2014)
En behändigt kompakt kaross, hög frigångshöjd, snåla motorer och en praktisk inredning med klädsel som kan tvättas i maskin. Renault Captur har förutsättningar att fånga många köpare.

Namnet syftar på det franska och engelska ordet för ”fånga” och Renaults slogan för sin nya bil är "fånga livet". Det är väl en uppmaning att man ska ge sig ut på äventyr med sin bil. Den robust designade Renault Captur ser ut att vara lämplig för det, men bara till en viss gräns, visar det sig.

Med en frigångshöjd på 17 centimeter kan den nog klara en del strapatser, men lösa och hala underlag är inget för Captur. Den är bara framhjulsdriven och ska så förbli.

– Fyrhjulsdrift skulle ta för mycket plats från lastutrymmet, säger projektledaren Anne-Cécile Mathon-Montes.

Baktill kan man stuva in 377 liter prylar på ett golv som är ställbart i tre nivåer. Baksätet är dessutom skjutbart och om det flyttas fram ökar lastförmågan med nära 80 liter. Om dessutom ryggstödet fälls rymmer bilen över 1,2 kubikmeter gods, vilket får anses väl godkänt för en bil som bara är 412 centimeter lång.

Renault Captur baseras på Clio men är tolv centimeter högre och sex centimeter längre och bredare. Man har bra koll från den upphöjda förarplatsen och att trivas i kupén är inte svårt. Den är mysigare och roligare än i de flesta andra bilar.

Clio kan beställas i många färger och inredningskombinationer, men det är inget emot vad  köparna kan hitta på med Captur. Det finns nio lackfärger. Taken kan målas i avvikande kulör och förses med skojiga mönster. Inredningen går att få i ljus eller mörk färg som kan livas upp med lister och andra detaljer i olika glada färger.

Det finns tre nivåer på grundutrustning: Authentique är den enklaste, Expression lite mer påkostad. I den dyraste varianten, Dynamique, sitter klädseln på sittdynor och ryggstöd fästad med blixtlås och går att ta bort. Tyget går att tvätta i maskin om man nu inte väljer att byta ut det helt och hållet.

Renault planerar att lansera nya klädslar då och då, i stil med vår- och höstmodet. Nya överdrag kommer att kosta 200 euro i Frankrike, svenska priser finns ännu inte.

Man åker bekvämt i Renault Captur. Fjädringen är ovanligt mjuk och på gropiga, guppiga vägar rör sig karossen lugnt. På provkörningens kurvigare avsnitt önskar jag däremot att chassit var styvare. Där känns Captur på gränsen till svajig.

Vägarna i baskien vindlar vackert, turbomotorn på 120 hästkrafter är varvvillig, men Captur inspirerar ändå inte till  fortkörning. Det är en bil man hellre kör i turistfart med.

120-hästarsmotorn finns bara ihopkopplad med en automatväxlad låda. Den växlar ganska långsamt. När jag trampar ned gasen för att köra om känns det  ofta som om bilen tvekar lite.

Växellådan kommer bäst till sin rätt i stadstrafiken där bilen rullar mjukt och ryckfritt och är smidig att hantera.

Det finns tre motorer till Renault Captur, men bara de två bensindrivna kommer att tas in till Sverige. Vid provkörningen i Baskien finns bara den starkaste motorn och de 120 hästarna får jobba i backarna. Att inte 90-hästarsmotorn tillhandahålls för provkörning har nog sina skäl.

Priserna börjar på 149 900 kronor för den enklaste och svagaste modellen. Men den som vill ha den utbytbara klädseln får betala 20 000 kronor till. Då ingår mer, exempelvis navigering. Men den är inte pålitlig. I båda de bilar som jag provkör går systemet i baklås. Det verkar Renault ha förutsatt, för i handskfacken ligger en mycket detaljerad karta som hjälper mig komma rätt.

Diskutera: Vad tycker du om Renault Captur?

Testinformation

Modeller i det här testet:

Renault Captur TCe 120 EDC

Betyg

  • 5 = Utmärkt
  • 4 = Mycket bra
  • 3 = Bra
  • 2 = Godkänt
  • 1 = Underkänt
Renault Captur TCe 120 EDC

PRIS, FRÅN KR: 149 900.
MODELL: Crossover med fem dörrar.
SÄLJSTART: Juni.
MÅTT, CM: L 412/B 179/H 157.
TJÄNSTEVIKT, KG: 1 180.
MOTOR: Fyrcylindrig bensinmotor med direktinsprutning och turbo. Volym 1 197 cm3. Effekt 120 hk vid 4 900 v/min. Vridmoment 190 Nm vid 2 000 v/min.
KRAFTÖVERFÖRING: Sexstegad, automatväxlad dubbelkopplingslåda (EDC)
PRESTANDA: Toppfart 192 km/tim. Acceleration 0–100 km/tim på 10,9 s.
FÖRBRUKNING: 5,4 l/100 km.
CO2-UTSLÄPP: 125 g/km.
KONKURRENTER: Nissan Juke, Opel Mokka, Peugeot 2008, Mini Countryman, Chevrolet Trax.

VAD NYTT? Helt ny kaross på Clio-bas.
FÖR VEM? Den som vill skapa en personlig bil med tuff utstrålning.  

PLUS: Inredningen, stort lastutrymme, låg förbrukning.
MINUS: Bara framhjulsdriven, ingen diesel, navigeringen.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2013-06-08 13:48
Raphael

Detta är en rolig bil med roligt utseende. Praktiska utrymmen. Tråkigt att dieseln inte kommer till Sverige. Mest såld blir nog 120 hästarn med Renaults fina dubbelkopplingslåda EDC. Den orangea-färgen är inget för mig, tur nog finns det andra kulörer. :)

#2 • 2013-06-08 16:10
Prestigelös

Yta är ju trots allt något som är väldigt viktigt för många idag så jag tror nog att den har goda chanser att sälja ganska bra även om den "bara" är en lattjo Clio.
Dock borde de döpt den till typ Clio X-cross, Clio Country eller något annat som ligger i tiden, Captur låter som ett kirurgiskt ingrepp...

#3 • 2013-06-08 17:23
saabnisse

Raphael, för en gångs skull är jag överens med dig, orange är ingen färg för mig heller, men det är trevligt med en piffig interiör även om den just här inte verkar helt praktisk.

Jes, det är klart att Raphael vet något ingen annan vet och speciellt när det gäller franska eller italienska saker.

#4 • 2013-06-08 18:10
Swemba

Resårband istället för fickor? Varför? Bara för att vara annorlunda? Korkat påhitt! Och fyrhjulsdrift verkar inte ens finnas som tillval?

#5 • 2013-06-08 19:05
Peugo

Fickorna brukar ju ofta vara alldeles för trång för att vara användbara?

#6 • 2013-06-08 20:36
Audi A5 SB

Ja, det var väl en kul bil. Tråkigt då att navigeringen blev rätt så "fransk" och att växellådan var mindre bra. Bättre då att att gummibanden i ryggstöden är färgglada (att stoppa ner Le Monde där lär ge hjärnblödning) och att man kan få skojiga mönster på taket (kan fås gratis här på västkusten i form av måsskitar på valfri bil). Och sen det allra mest fantastiska; i dyraste versionen kan man ta av klädseln och tvätta den. Praktiskt om man spyr under den svajiga färden. Att sen denna usla bil inte har instrumenten i mitten får man väl ta med jämnmod.

#7 • 2013-06-08 21:49
Audi A5 SB

Glömde byrålådan som gör skapelsen total. http://www.teknikensvarld.se/bildgalleri/provkorning-renault-captur-tce-120-edc-/?p=7#imageView

Ja, vad bra detta var.

#8 • 2013-06-09 00:18
Roy J

En rolig och praktisk bil. Det räcker långt.
Vill man ha en bil som är billig i drift och definitivt ingen körmaskin, så är det ju roligt att den är just rolig.
Börjar själv så sakteliga komma ifrån behovet av prestanda, så varför inte?

Visserligen brukar de vanliga ryggstödsfickorna endast rymma någon tidning, men dessa resårband verkar ännu sämre. Sen kan man ju fråga sig hur sladdriga de är efter ett par år och ett par tvättar.

#9 • 2013-06-09 07:53
Hackenbush

Gillar inte de färdigkrockade sidorna

#a • 2013-06-09 08:24
Irvor

Har med spänning väntat på denna, Peugeot 2008, och Opel Mokka.
Gillar det nätta formatet och utseendet.
Men varför så låg släpvagnsvikt ?
Är dessa klent byggda på nåt vis ?
Fyrhjulsdrift finns inte heller på vissa.
Ex. Mokka kan man få 4WD men då får man inte automatlåda.
Ställ dessa 3 modeller mot Skoda Yeti i ett test.
Yeti får dra upp mot 2000 kg !

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.