Bild
Nästa artikel
Mest eleganta kombin?
Mest eleganta kombin?

Mercedes C-klass Kombi – rapport från provkörningen

Direktrapport

Elegant, bekväm och rymlig – men är nya Mercedes C-klass som kombi värd sin prislapp? Vi rapporterar från första provkörningen.

I våras kom sedanen och nu har det blivit dags för lansering av kombivarianten av nya Mercedes C-klass. Vi Bilägares Fredrik Diits Vikström har provkört bilen.
 
– Den var länge sedan jag åkte så bekvämt, säger Fredrik Diits Vikström.
 
– Komforten är verkligen på topp. Fjädringen slukar det mesta. Stolarna är sköna. Ljudisoleringen är bra. Det här är en bil man kan åka långt med utan att bli särskilt trött och nu har den alltså fått kombikaross.
 
Ja, hur är den som kombi?
– Mer praktisk så klart. Mer utrymme för passagerarnas axlar och huvuden i baksätet. Mer plats i bagageutrymmet. Smidig fällning av baksätet med knappar innanför bakluckan. Kombivänner kommer nog att bli nöjda.
 
Något som är mindre bra?
– Ja, det finns några punkter som Mercedes borde ha filat på, men mer om det i papperstidningen. Sedan kostar ju bilen en bra slant.
 
Hur mycket?
– Från 322 900 kronor. Instegsmodellen heter C 180 och under huven sitter en bensinmotor på 156 hästkrafter. Billigaste dieseln går på 351 900 kronor. Den heter C 220 BlueTec och motorn ger 170 hästkrafter. Men en bil med lite extra utrustning kostar naturligtvis mer. Till exempel står det 413 950 kronor på provkörningsbilens prislapp och den bilen är ändå inte fullsmetad med utrustning.
 
Läs hela provkörningen
av nya Mercedes C-klass Kombi i Vi Bilägare nummer 13/2014 som utkommer den 14 oktober. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Mercedes C-klass Kombi?

Mercedes C-klass Kombi – rapport från provkörningen

Kommentarer

#1
2014-09-11 09:10

Har Mercedes börjat höja priserna igen?

De har aldrig varit billiga men de senaste åren har de i alla fall varit prisvärda, kanske de lite mindre "fina" konkurrenterna börjat närma sig prismässigt så de kan höja lite igen.

Det gäller ju att behålla exklusiviteten... :-)

#2
2014-09-11 09:24

Saken är den att det aldrig har funnits så mycket utrustning till bilarna som idag och då är det klart att priset drar iväg om man ska ha allt. Man får rannsaka sig själv och bara välja sådant som man verkligen behöver.

#3
2014-09-11 09:40

Kryssrutor brukar kosta rejält ... Det är Mercedes inte ensamma om.

#4
2014-09-11 11:51

Hoppas bara att de har bytt ut förra generationens framsäten för de var fullständig katastrof i en så dyr bil. Kort dyna, dålig justermån osv.

#5
2014-09-11 14:09

Denna är verkligen snygg, kan absolut tänka mig denna men den dagen jag står i bilhallen så skulle jag pruta så jag får den till "Fleetedition" för kan man sälja den för den summan till företag så kan man även göra det till en privatperson... Skulle inte bli affär om man inte fick den till den pengen!

#6
2014-09-11 14:11

Provkörde nya C-klassen 220 diesel för ett tag sen.
Inte överdrivet imponerande tyvärr.
Okej materialval, vad man kan förvänta sig av en modern bil år 2014.
Motorn var ganska mycket åt det törstigare hållet jämfört med sin deklaration.
Ganska pigg drivlina, med representativt vridmoment (till skillnad från VAG's anemiska dieslar) dock ej i relation till förbrukningen.
Chassit var bra, men långt ifrån "bäst".
Lite för hög ljudvolym i kupen.
Vissa saker var ganska plastigt gjorda.

Lämnade inte mig med mersmak efter jag kört en stund.

#8
2014-09-11 22:06

Hade jag dom ekonomiska förutsättningarna som nya c klass kombi kostar så hade jag iallafall valt en lätt begagnad e klass kombi istället

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.