Nästa artikel
Direktrapport: Mercedes-Benz C-klass Coupé (2015)
Provkörning

Direktrapport: Mercedes-Benz C-klass Coupé (2015)

Publicerad 14 november 2015
Mercedez-Benz C250 D Coupé var en av modellerna som Vi Bilägares Calle Carlquist provkörde i Malaga.
Vi Bilägares Calle Carlquist har provkört nya generationens Mercedes-Benz C-klass Coupé i Spanien innan den lanseras i Sverige inom kort.
Hej Calle! Vilka är dina första intryck?
– Det här är ju en direkt konkurrent till BMW:s 4-serie. Formgivningen är ganska radikal jämfört med hur coupéversionen av den förra C-klass ser ut. Den nya har klar inspiration från den stora S-klass Coupé och ser kraftfull ut. Jämfört med gamla C-klass Coupé har den nya vuxit nästan en decimeter i längd och fyra centimeter i bredd. Jag diskuterade en hel del med den ansvarige formgivaren för exteriör design, han menade att det i bakpartiet finns element av gamla sportmodellen 190 SL. Jag får bestämt kisa lite till …

Vilken version har du kört?
– Först och främst C250 D, med fyrcylindrig turbodiesel på drygt 2,1 liter, 204 hästkrafter och hela 500 Nm vridmoment. Modellen har dessutom, håll i dig, nioväxlad automatlåda. En långfärdsvagn med massor av kraft och skön åkkomfort. Jag provade också den allra vassaste AMG-versionen C63 S Coupé med 510 hk några varv på den knixiga och krävande Ascaribanan norr om Malaga. C63-versionen är en förklädd racer, helt enkelt, med enorm acceleration och osvikligt grepp. Inledningsvis kommer fyra bensinmotorer och två diesel att erbjudas, med C 180 Coupé som instegsmodell från 345 900 kronor. AMG-versionen C 63 S kostar fån 858 900 kronor.

Läs hela provkörningen av nya Mercedes-Benz C-klass Coupé i Vi Bilägare 17/2015 som utkommer i butik den 1 december. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare. Läs mer om prenumeration här.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes-Benz C-klass Coupé?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#3 • 2015-11-14 16:06
Diesel

Diamantgrillen är riktigt läcker

#4 • 2015-11-14 16:43
Gunnar Lindberg

Jag går hellre åt det andra hållet, en GLC nästa gång...kanske...

#5 • 2015-11-15 15:42
A_q

Ok bil, men funderar om de lyckats rycka upp sig gällande inredningen? För den har varit pinsamt icke premium.

#6 • Uppdaterat: 2015-11-16 07:10
Millenia

Den viktigaste frågan är när Mercedes kommer upp till japansk kvalitet.

För närvarande är den väl väldigt bristfällig, skulle gärna köpa en begagnad
Mercedes för design och komfort, men vågar inte...balansaxlar, rost, luftfjädring,
återkommande elfel mm.

Hur kunde det gå så snett?

#7 • 2015-11-16 10:17
äggfoten

MB kvalitet är helt ok. Min C-klass 2013 är den bästa (tjänste)bil jag har haft. har haft 3 volvo, 2 audi och 1 Saab. MB har gått drygt 15000 mil och är utan konkurrens den bästa. På valfri volvo hade på den sträckan bytts bromsskivor fram och bak, diverse knutar i fram/bakvagn 3 ggr samt 1 växellåda, På Audi 1 byttes alla tändspolar, Audi 2 dog 2 ggr pga diverse el-fel + drog stundtals mycket olja, Saab (9-3) var helt felfri men led av hög etanol/bensin förbrukning och vägbuller. Så det blir MB igen - absolut bäst.

#8 • 2015-11-16 17:53
Millenia

äggfoten - Det var ju bra att höra att en två år gammal Mercedes fungerar efter 15.000 mil, men det är väl någonstans runt 15-20.000 mil som VERKLIGA börjar kvaliteten visar sig, innan dess är väl det mesta subjektivt tyckande om ljudet när dörrarna stängs eller liknande.
(Sånt som journalister brukar skriva om...)

#9 • 2015-11-17 08:49
wacom59

Kör just nu min första MB. Valet föll på en C180 W204. Valet stod mellan BMW, MB, Audi. Lexus föll bort på avsaknad kombi. Hade det funnits nyare SAAB då.... men det gör det inte, tyvärr.
När man läser inlägg som av Bortom känner jag inte igen mig. Inga problem med växlar, varken kall eller varm, inga knäppningar eller ryck. Immiga rutor har jag inte sett röken av, passformen är perfekt. Imma i glas, fastrostade fälgar osv har inte sett ännu trots flera tvättar, men det kan ju dyka upp senare.
Vindkänslig till viss del, det håller jag med om, men ljudanläggningen kass? Det var att ta i! Inte marknadens bästa, men långt i från kass. Jag har haft långt mycket sämre än denna.
I övrigt så känns bilen helt rätt, hög komfort och behaglig körkänsla. Snygg design. Praktisk, med bra utrustning. Behaglig instrumentering och hög utrustningsnivå men finurliga hjälpmedel utan att vara överlastad med finesser. Perfekt för mig!
Hur kvalitén står sig i långa loppet, ja det får tiden utvisa.
Man kan ju alltid hoppas att den överträffar de japsare jag haft. 1 Nissan, 1 Toyota och 1 Mitsu. Dom var lååångt ifrån felfria som en del japan vänner sig påstå. Men Mitsun hade en sjujäk.a ljudanläggning!!!:)
Jag hoppas på det bästa!

#a • 2015-11-18 10:51
Bortom

Få som slår MB i komfort, det skriver jag under. Men kvalitén har mycket att önska. Visserligen behövde jag under de snart 4 åren inte anlita bärgning, men alla mina bilar sammanlagt hade inte så många konstruktionsmissar och smäck-delar som min C-klass -12. Lådan (7G-Tronic automat) växlar inte innan 3000 varv när den är kall (programmerad så från fabriken). Knäppljud vid växling. Ryckig när den är kall. Det bubblar från värmesystemet. Immiga strålkastare, redan bytta på garantin, fortfarande full med imma efter varje tvätt/regn. Fastrostade fälgar (undermålig materialkvalité i bromsskivorna). Immig kupé (innan jag konstruerade om luftintaget). Dräneringsrör som sätts igen. Grånande och prickiga gummilister. Innerytor som är omöjliga att rengöra. Knak/gnissel från inredningen. Vindkänslig gång till tusan. Urkass ljudanläggning. Fastfrusen baklucka (ej konstruerad för vinterklimat). Chassipassform värdigt kanske en gammal Dacia (uppemot 6mm utstickande och / eller snedmonterade delar). Strömställaren är redan rispad, av mina naglar! (och ändå använde jag den bara ett fåtal gånger). .. ...
Men visst är bilen estetiskt tilltalande, och en riktig långfärdsvagn, med utmärk fjädringskomfort, fantastiska säten, effektiv och skön klimatanläggning, precis styrning.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.