Nästa artikel
Citroën Berlingo – rapport från provkörningen (2018)
Provkörning

Citroën Berlingo – rapport från provkörningen (2018)

Publicerad 3 juli 2018 (uppdaterad 3 juli 2018)
Tommy Wahlström från Vi Bilägare åkte till Frankrike för att provköra senaste generationen av storfraktaren Citroën Berlingo.
Hej Tommy! Sista rycket innan semestern?
 – Jajjamen! Jag har åkt till Paris för att köra en ny generation av Citroëns lilla transportbil Berlingo i personbilsvariant. 
 
Är det den som också kommer som en Opel och en Peugeot?
– Ja. För att spara kostnader har man utvecklat en gemensam bas för sina transportbilar där endast mindre detaljer som chassisättning och utrustning skiljer.  
Och hur är Berlingo att köra då? 
– Överraskande trevlig faktiskt! Å jag är svag för bilar som betonar det praktiska. Skjutdörrar och stora utrymmen är bra men Citroën har kombinerat detta med bekväm fjädring, trevliga drivlinor och härlig funkisdesign! Den här biltypen förtjänar att upptäckas av fler!
 
Några nackdelar? 
– Man hade kunnat göra inredningen ännu mer flexibel om man gjort baksätet skjutbart i längdled och det finns inga miljöalternativ från start. Däremot ska Berlingo komma i en batterielektrisk variant under 2019. 

Läs hela provkörningen i Vi Bilägare 11/2018 som kommer ut den 21 augusti. Prenumeranter får tidningen en vecka innan det. Läs mer om prenumeration här!

Diskutera: Vad tycker du om Citroën Berlingo?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.