Bild
Nästa artikel
Vi hjälper dig hitta hjulklappar

Vi hjälper dig hitta hjulklappar

10 hjulklappar

Har du svårt att hitta den perfekta presenten till din partner, förälder, granne, chef eller kompis? Här är några tips!

Hjulklapp som räcker längre
En tidningsprenumeration är ofta en välkommen present. Nu kan du ge bort en bil på samma sätt. Företaget Ekoplus erbjuder 36-månaders avtal på miljöbilarna i Kias modellprogram. I månadskostnaden ingår 1 500 mils körning per år, finansiering, försäkring och service.

Eftersom miljöbilar är skattebefriade tillkommer bara bränsle. Ekoplus klimatkompenserar också för bilens utsläpp av koldioxid. En treårig prenumeration på en Kia Picanto kostar från 1 969 kronor. Då ingår också en mobiltelefon. Beställ via hemsidan www.ekoplus.se.

Bra skydd när den tunga kråkan ska ut och åka
Akta Graco Be Logic är den första bakåtvända barnstolen som klarar barn upp till 25 kilo. Stolen har fått NTF:s guld plus-märkning, vilket innebär att den klarar att skydda nacken även på lite större barn. Tidigare har de bästa stolarna klarat Plustestet för vikter upp till 18 kilo.

Svenska experter menar att det är av största betydelse att barnen åker baklänges så länge som möjligt, för att minimera risken för allvarliga skador vid en olycka. Akta Graco Be Logic kostar ungefär 3 895 kronor.

Frågesport gör resan kort
MIG Familj är ett frågespel där barn och vuxna kan umgås över generationsgränserna. Spelkartongen innehåller 1 560 frågor, spelblock, penna samt två tärningar och är lätt att ta med sig på resan.


Tack vare att det finns särskilda barnfrågor kan alla få möjlighet att briljera med sina kunskaper på lämplig nivå. MIG Familj kostar 255 kronor och säljs i bokhandeln och i vissa leksaksaffärer.

Då blir det ljus här i vårt hus
Gorillatorch Switchback är en batteridriven campinglampa som med några enkla handgrepp kan förvandlas till pannlampa. Lampan är utrustad med LED-lysdioder och en dimmer med vilken ljusstyrkan kan justeras.

Som campinglampa kan Gorillatorch Switchback lysa upp ett åttamannatält eller en mindre stuga. Tack vare det flexibla stativet kan Gorillatorch Switchback hängas upp inne i tältet, ställas på ett bord eller klamras fast kring en trädgren.

Två vanliga AA-batterier ger upp till 72 timmars ljus. Stativet kan även användas som ett kamerastativ med hjälp av en medföljande adapter. Gorillatorch Switchback börjar säljas i fackhandeln i december. Pris 795 kronor.

Lossar hjulbultar i ett nafs
Hade pappa svårt att byta till vinterdäck eftersom någon idiot dragit åt hjulbultarna för hårt? Den här prylen är hett efterlängtad av alla oss som någon gång stått och hoppat på ett fälgkors. AutoGear mutterlossare innehåller en konstruktion liknande en cykelväxel som ger extra kraft när man lossar på muttern/bulten.

Grunkan monteras på två hjulbultar, en vev vrids runt och muttern lossas. Pris 795 kronor inklusive hylsor för 17, 19 och 21 millimeter. Mutterlossaren finns att köpa på nätet från bland andra Kala.se och Motormännen.

Staffan var en bilspion
Han önskar sig därför en ny och riktigt maffig kikare i Hjulklapp! Swarovski SLC 42 HD är en ny fältkikare som enligt tillverkaren är extra mångsidig och robust. Magnesiumhus ger låg vikt och linserna är specialbehandlade för bättre egenskaper vid svaga ljusförhållanden och lättare rengöring.

Staffan kommer dock att bli väldigt ledsen om han skulle tappa bort sin nya kikare. Swarovski SLC 42 HD 10X42 kostar 17 999 kronor.

En klapp som suger
Miele S4 Hybrid drivs antingen via eluttaget eller av ett inbyggt laddningsbart batteri. Därmed är det fullt möjligt att komma åt att dammsuga överallt, utan att begränsas av sladdens räckvidd eller tillgången till eluttag. Det går att byta från elanslutning till sladdlöst när som helst. Inga speciella åtgärder krävs mer än att dra ur kontakten.

När dammsugaren är ansluten till elnätet laddas också det inbyggda litiumjon-batteriet automatiskt. Vid elanslutning har nya Miele S4 Hybrid en effekt på 1 800 W. Vid batteridrift sjunker
effekten till 600 W och det gäller att städa snabbt. Efter 20 minuter är batteriet tomt. Pris cirka 7 000 kronor.

Har någon varit extra snäll?
Eller letar du en klapp till någon som redan har allt? Blancpain är en schweizisk tillverkare av synnerligen exklusiva klockor och tillika sponsor för den lika exklusiva tävlingsserien Lamborghini Blancpain Super Trofeo.

Nu har Lambo tagit fram en gatversion av seriens tävlingsbilar. Lamborghini Gallardo LP 570 Blancpain Edition har en V10:a under huven som ger 570 hästkrafter. 0–100 km/tim går på 3,4 sekunder och toppfarten är 320 km/tim.

Bilen erbjuds bara i marknadens just nu hetaste sportbilsfärg – mattsvart! Pris är inte känt men låt oss gissa på drygt 2 000 000 kronor.

Om Anders Perssons stuga står i ljusan låga…
….hjälper knappast Släckspray 112. Produkten ska inte ses som en ersättning för en riktig brandsläckare men den kan göra en god insats för att bekämpa gryende bränder i hemmet, garaget eller kanske bilen.

Flaskan innehåller 400 milliliter släckvätska och töms på elva sekunder. Släckspray 112 kostar ca 249 kronor och marknadsförs genom Sahlén och Wikander Teknik AB.

Jungfrun hon går i ringen utan en tråd…
Kort sagt, trådlöst är på modet! SuperTooth Buddy är en liten grunka som fästs på solskyddet och via Bluetooth, kopplas till mobiltelefonen. Sedan har man en enkel handsfree-enhet för säkrare mobilprat under körning.

Det uppladdningsbara batteriet räcker till 20 timmar samtal eller 1 000 timmar stand-by. SuperTooth Buddy kostar ungefär 695 kronor.

Taggar: Reportage,

Kommentarer

#1
Raymond K
2010-12-21 10:22

Ett annat tips är att köpa dubbdäck till din partners bil.

#2
Uno Lööv
2010-12-21 12:43

En trevlig julklapp till oss läsare vore det om ni ändrade hjulklapp tii julklapp. Så äckligt uttjata skämt.

#3
Tommy Wahlström, Vi Bilägare
2010-12-21 13:01

Någon har vaknat på fel sida! :)
God Jul och Gott nytt till Uno och alla er andra!

#4
Uno Lööv
2010-12-21 13:23

Ska lägga mig igen kanske. :) Tack detsamma, kul att ni önskar God Jul även till mig.

#5
Hjultomten4u
2010-12-21 20:51

Både "skitgubbe" och "Uno" är kortspel, kanske en kortlek är den perfekta hjulklappen?

#6
Uno Lööv
2010-12-21 22:38

Uno Lööv om jag får be.

#7
Sune S
2010-12-22 16:59

Här är ännu ett billigt skämt.
-Var bör jutomten?
-I hjulhuset naturligtvis.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.