Bild
Nästa artikel

Bullerresa till Norrlandskusten

Dacia Logan i familjetest - vecka 4

Gabriel och Petra bestämde sig för att låta Vi Bilägares Dacia Logan vända nosen norrut. Den vackra kusten vid Söderhamn var målet och under resan konstaterades att hastighetsmätaren visade fel.

"Bor man i Uppsala så kan en biltest inte ske utan att ha provkört vår efterlängtade och försenade nya motorväg.

På några minuter var vi uppe på E4an, med Daciaemblemet riktat mot Söderhamn.

20 mil enkel resa, och det blir lite drygt med ljudnivån i kupén, men det är som det är.

Väl i Söderhamn hälsade vi på några sommarstugebyggare längs med kustremsan. Flera var positiva till bilens utrymme och prisbild och ett par stycken tog sig en närmare titt på den.

Bensinförbrukningen på 40 mil motorväg hamnade precis under 0.8l/mil, vilket bör anses vara klart godkänt för den motortyp som sitter i.
 
Ett ovetenskapligt test utfördes senare på måndagen då den fick smaka rusningstrafik till Kista.

Flera gånger under tidigare resor kändes det som om man blev omkörd i ett, även om man körde lite över den gällande begränsningen.

Efter att ha ställt in högerdojjan i farthållarläget 100 km/h kastades ett öga på den medhavda (såklart) GPS:en som visade… 92 km/h!

Skulle denna skillnad vara skalenlig över hela hastighetsregistret så skulle 120 km/h motsvara 110 knyck.

Men denna felmarginal ligger säkert inom det normala snittet. Detta är inget klagomål, utan bara en reflektion jag har gjort. Och då med förutsättning att TomTom har rätt i sin hastighetsbedömning.
 
Lilla Logan ska nu få stå en dag eller två, men sen blir det dags att fara österut i Uppland."

Hälsningar
Familjen Ogdén/Stärkman
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.