Nästa artikel
Virrig parkering, pålagt motorljud, Honda Civic plus Opel Grandland och Kia Sportage möter Skoda Karoq
Podcast

Virrig parkering, pålagt motorljud, Honda Civic plus Opel Grandland och Kia Sportage möter Skoda Karoq

Publicerad 30 augusti 2022
Avsnitt 295: Tommy är upprörd över komplicerade betalinstruktioner och Anders hittar kopplingar till Mercedes i Dodges nya elbil. Dessutom blir det provkörning av elfte generationen Honda Civic och test av två laddhybrider mot en diesel.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Tommy Wahlström, Anders Helgesson och Maria Dahlin. 


Tommy Wahlström har parkerat och laddat sin elbil i ett garage, men upptäckte en gul lapp på vindrutan när han kom tillbaka. Instruktionerna för att parkera och ladda var extremt invecklade och straffavgiften blev 75 kronor.

– Jag hade startat laddningen med min laddbricka, gått till betalautomaten och betalat parkeringsavgiften. Men förutom att betala för parkering och laddning måste jag betala en satans avgift för att starta laddaren. Jag ska tydligen betala på tre olika ställen, ryter han.

Det här är inget som lockar fler till elbilslivet, tror Maria Dahlin. 

– Det är ett avskräckande exempel på krångligt skräp.


Dodge har visat upp en eldriven muskelbil som ska ha ett fejkat motorljud i hela 126 decibel vilket är extremt högt. Du kan lyssna på ljudet i det här filmklippet.

– Det är ett särskilt system som tar in luft och fungerar ungefär som ett avgassystem, trots att det är en elbil. Jag tycker det verkar spännande och lite småkorkat, säger Anders Helgesson.


Tommy Wahlström har också varit med om en obehaglig upplevelse i sin Tesla Model 3. På motorvägen börjar det plötsligt tjuta och larma, och bilen tvärnitar – precis som den gjort många gånger tidigare.

– Det där händer alltid när man är som minst förberedd. Det var gles trafik, bra väder, lugnt tempo, inga konstigheter. Men ändå blir det tvärnit.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 31 augusti 2022 Det fejkade motorljudet…
  • 31 augusti 2022 A.L skrev: Opel har inte…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.