Bild
Nästa artikel
Podcast

Toyota Yaris Cross och AutoIndex om verkstad och lojalitet

Publicerad 8 oktober 2021 (uppdaterad 13 oktober 2021)
Avsnitt 249: Vi pratar om vikten av bra kundbemötande på verkstan, diskuterar Jimny-effekten och reder ut den speciella fyrhjulsdriften i Toyotas lilla högbygge.

I veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast pratar vi bland annat om Hyundai som sökt patent på en ny typ av skärm monterad i ratten. Den verkar inte bli tryckkänslig, men Maria Dahlin är orolig för att skärmarna – som ska göra körningen säkrare – istället kan få motsatt effekt.

– Då måste man ju titta ned från vägen istället för att hålla ögonen på trafiken. En head up-display är bättre, säger hon.

– Jag ser det framför mig: Instagramflödet till vänster på ratten och Facebook till höger. Ingen bra idé, säger Klas Skarin.

En annan nyhet är att pandemin och chippbristen tvingat bilköparna att i högre utsträckning beställa sina bilar istället för att köpa en lagerbil. Följden har blivit att många bilköpare nu väljer en roligare och mer udda bilfärg än tidigare.

– Lagerbilarna som köpts in tidigare har ofta varit vita, svarta eller silverfärgade. Nu har folk istället valt mer färgglada bilar – gröna, röda och blå. Bilköparna vill ha något mer personligt, säger Anders Helgesson. 


Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Anders Helgesson, Klas Skarin och Maria Dahlin.

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.