Nästa artikel
Tesla Model Y, Honda HR-V och små crossovers
Podcast

Tesla Model Y, Honda HR-V och små crossovers

Publicerad 12 november 2021
Avsnitt 254: Nya Teslan är den mest praktiska hittills, enligt Anders. Maria känner empati för Hondas hybriddrivlina och Nils har tussat ihop Toyota Yaris Cross, Renault Captur e-Tech och Opel Mokka-e i ett test. Dessutom berättar vi hur långteststallets Toyota Yaris klarar sig på resa genom Europa.

Regeringen måste skjuta upp skärpningen av bonusreglerna för elbilar och laddhybrider. De skulle träda i kraft efter nyår, men nu kan det dröja upp till ett halvår.

Den officiella anledningen är att reglerna kan strida mot EU:s så kallade statsstödsregler. Följden blir att bilköpare som väljer en laddhybrid inte får bonusen sänkt efter årsskiftet och att laddbilsköpare inte blir av med bonusen om bilen kostar mer än 700 000 kr.

– De ”skyller” på EU-kommissionen, men helt ärligt tror jag den anledningen är struntsnack. Det här är ett besked alla som beställt en dyr elbil eller fått längre väntetid på grund av halvledarbristen gått och väntat på. Jag tror regeringen har hittat ett snabbt sätt att rädda näsan och inte införa de nya reglerna så snabbt, säger Nils Svärd i Vi Bilägares podcast.


Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Anders Helgesson, Maria Dahlin och Nils Svärd. Du hör också Ko Yamamoto, teknisk rådgivare på Honda i Europa.

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 24 november 2021 Opel Mokka modell 2021 har…
  • 24 november 2021 Att Tesla inte har adaptiva…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.