Bild
Nästa artikel
Podcast

Sommardäck och svar på däckfrågor

Publicerad 2021-03-30 17:28 (uppdaterad 2021-03-30 16:28)
Avsnitt 220: Vi Bilägares däckteam Nils och Anders berättar om årets tester av sommardäck. Dessutom besvaras inskickade funderingar i ämnet och vi diskuterar Volvos val att sätta året runt-däck på vissa bilar.

I veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast pratar vi däck. Våra experter Nils Svärd och Anders Helgesson svarar på lyssnarnas däckfrågor och pratar även om Volvos besked att införa året runt-däck som standard på nya elbilar.

De tester Vi Bilägare gjort har visat att året runt-däcken fungerar dåligt på vintern. Volvo ska å andra sidan använda däck som vi ännu inte testat, så det går inte att uttala sig specifikt om hur de presterar.

– Det är väldigt konstigt att köparna aktivt måste göra ett val när de köpt bilen att välja vinterdäck. Många kommer missa att göra det tillvalet och det kostar dessutom extra, säger Nils Svärd, som tror att fler bilmärken kommer haka på.

– Eftersom Volvo är först ut med det här och tar första steget kommer nog fler följa efter. På så sätt är Volvo banbrytande på en negativ trend inom trafiksäkerhet. Jag tror det finns en risk att fler följer efter, många tittar på hur Volvos besked kommer tas emot, framför allt av kunderna.

Läs också: Volvo försvarar nya året runt-däcken: ”Bästa balansen”

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Anders Helgesson, Nils Svärd och Maria Dahlin.

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning önskar Vi Bilägares redaktion!

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.