Bild
Nästa artikel
Podcast

Polestar 2, Cupra Born och veckans spaningar

Publicerad 1 december 2021
Avsnitt 256: Hur är en ID.3 med spansk touch och en avskalad Polestar att köra? Ingår det hundpassning i Audis service numera? Är det okej att inkludera miljöbonus i en bils kampanjpris? Är V2V svaret på släckta baklampor? Några av de ämnen som tas upp i veckans avsnitt.

I förra avsnittet av Vi Bilägares podcast pratade vi återigen om bilförare som åker runt med släckta baklampor. Vi bad lyssnarna om tips på hur man kan uppmärksamma andra förare på att de inte har lamporna tända.

– Bilarna ska ju snart kunna prata och kommunicera med varandra, det har ju varit på gång i många år. Då kanske man kan skicka ett meddelande till bilen framför att ”tända baklamporna, pappskalle”, säger Calle Carlquist.

– Men det bästa vore ju att ta bort den märkliga luckan i lagen som gör att detta är tillåtet.

Maria Dahlin har retat upp sig på elbilister som blockerar snabbladdare utan att kunna ladda snabbt.

– Vid 150 kW-laddaren står en Nissan Leaf som inte kan ladda så snabbt med sin Chademokontakt. Jag gick nästan in på restaurangen intill och bad ägaren flytta på bilen, säger hon.

– Laddar du inte fort har du inget vid snabbladdaren att göra, då får du vänta. Vi som kan ladda snabbt ska gå före. Det är otroligt frustrerande, säger Anders Helgesson.

Calle Carlquist gör en spaning om att amerikaner halkar efter i elbilsomställningen.

– Många i USA är extremt skeptiska till elbilar. Vi lever i en brytningstid. Amerikanska ingenjörer har hållit på med elbilar i 25 år men inget har egentligen hänt. Det är väldigt stor spännvidd, säger han.


Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Anders Helgesson, Maria Dahlin och Calle Carlquist.

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (32)

  • 2 december 2021 Jag stannar hemma.. det har…
  • 1 december 2021 Guran skrev: hx30 skrev:…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.