Bild
Nästa artikel
Podcast

Podcast special: Sommardäck 2022

Publicerad 2022-03-25 14:00 (uppdaterad 2022-03-25 14:28)
Avsnitt 273: De rullar lättare, men ekodäcken kan kosta i säkerhet visar årets tester av sommardäck. Dessutom svarar vi på inskickade däckfrågor. Det hinns också med motorsport från Le Mans, Nascar och Formel 1 samt sladdtrassel vid laddstolpen som ledde till blessyrer.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Anders Helgesson, Nils Svärd och Maria Dahlin.


I veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast berättar Nils Svärd hur han råkat ut för problem när han skulle snabbladda en av de elbilar som ingår i långteststallet.

– Betalningen blev godkänd, men laddningen avbröts efter bara fyra sekunder. Jag försökte flera gånger men det blev samma fel varje gång.

Men det var inte bara laddningen som strulade.

– När jag ringde kundtjänsten frågade de vilket nummer laddstolpen hade. Jag gick för att kolla upp det, lite halvstressad med telefonen i handen, och skulle kliva över ”rullskyddet” som hindrar elbilisterna från att köra in i stolpen. Då snubblade jag på grannbilens laddsladd och gjorde en riktig Papphammar-vurpa i luften. Jag kände redan innan jag slog i marken att ”detta kommer göra ont”.

Telefonen flög all världens väg och smalbenen slog i staketet.

– Jag har alltid sett på mig själv som en någorlunda vältränad människa men nu inser jag att jag är en åldrande på-väg-mot-40-man. Jag är världens sämsta elbilsladdare, antingen råkar jag ut för långa köer eller så slår jag halvt ihjäl mig.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.