Nästa artikel
Opel Astra Plug-In Hybrid, Volvo XC60 Recharge T6, Audi A6 Avant e-tron och trafiklekskola
Podcast

Opel Astra Plug-In Hybrid, Volvo XC60 Recharge T6, Audi A6 Avant e-tron och trafiklekskola

Publicerad 18 mars 2022
Avsnitt 272: Fredrik ser tillbaka på utbildningen som skulle ge barn bättre trafikvett och får effekt i överflöd i Volvos laddhybrid. Klas tycker att fransk drivlina och tysk ordning är en fullträff. Och Maria får sin högsta dröm om en eldriven kombi uppfylld.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Fredrik Diits Vikström, Klas Skarin och Maria Dahlin.


Flera biltillverkare har stora problem i fabrikerna efter Rysslands invasion av Ukraina. VW-koncernen kan inte få tag på komponenter och har tvingats pausa tillverkningen av flera elbilar tillfälligt.

– En person jag känner har beställt en Audi Q4 e-tron. Till slut klämde säljaren ur sig att den kunde levereras i mars 2023. Ett års väntetid, alltså. Men det löste sig, han bytte till Q4 e-tron Sportback och där fanns det bilar för snabb leverans, säger Klas Skarin.

– Man får räkna med långa leveranstider framöver, säger Fredrik Diits Vikström.

För att möta efterfrågan på elbilar i Europa har Volkswagen återupptagit produktionen av lilla elbilen e-Up. Den ska dock inte säljas i Sverige.

– Det är en riktig zombiebil, den har dykt upp på nytt flera gånger när det blir problem och har lagts ned tidigare för att sedan återuppstå, säger Klas.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 18 mars 2022 När man provkör "hundra…
  • 18 mars 2022 Undra om man idag säger "Du…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.