Vi Bilägares forum

Opel Astra Plug-In Hybrid, Volvo XC60 Recharge T6, Audi A6 Avant e-tron och trafiklekskola

Opel Astra Plug-In Hybrid, Volvo XC60 Recharge T6, Audi A6 Avant e-tron och trafiklekskola

Avsnitt 272: Fredrik ser tillbaka på utbildningen som skulle ge barn bättre trafikvett och får effekt i överflöd i Volvos laddhybrid. Klas tycker att fransk drivlina och tysk ordning är en fullträff. Och Maria får sin högsta dröm om en eldriven kombi uppfylld.

Läs hela artikeln
2022-03-18 14:00

Kommentarer

Jag fick lära mig trafikregler i Barnens Trafikskola med Anita och Televinken.

2022-03-18 19:37

Undra om man idag säger "Du ska" när de pratar trafik i skolan, eller om de säger "Du bör"

2022-03-18 20:17

När man provkör "hundra bilar om dan" symboliskt sett, är det knappast enkelt att lära sig alla detaljer.

Men direkt riktat till redaktionen inför framtida tester i tidningen kan det upplysas om gällande Astra att drivlinan ingalunda är speciellt "fransk", hybriddrivlinan är "utprovad" "injusterad" av Peugeot, men bensinmotorn är ca 80 % Opel och växellådan är Japansk.
I den 3-cylindriga och i dieseln är den manuella växellådan från Opel och den 3-cylindriga motorn "Opelifierad" av Peugeot genom att den nu fått kedja i stället för rem.

Och mittkonsolen är inte från 308, reglagen visades först i Peugeot Rifter och Opel Mokka, en knapp kommer från hybridversionen av 3008 och Grandland X.
Och designen skiljer sig ganska mycket, bara armstödet är samma.

Och "instrument-skärmarna" är huvudsakligen från konceptbilen GT X från 2018, så den paneldesignen visades i varje fall officiellt föra Golf 8, bortsett från att själva utformningen av panelen skiljer sig ganska radikalt, golfens skärmar påminner mer om en gammaldags traditionell panel med klara skillnader mellan de tre delarna och inbyggd med vanligt "solskydd", Astra ser inte alls ut på det sättet.

Och kom i håg också att "handtaget" för att öppna bakluckan är en kombination av Omega 1994 och nuvarande Insignia 2017 och VW kom långt efter Omega med sin "version" på en konceptbil 1999, lite tjatigt att alla säger fel om denna detalj, så få till det rätt.

Uppdaterat: 2022-03-18 21:39