Nästa artikel
Kia EV6, Tesla Model Y, VW ID.4 och Renault Megane E-Tech
Podcast

Kia EV6, Tesla Model Y, VW ID.4 och Renault Megane E-Tech

Publicerad 22 december 2021
Avsnitt 259: Familjeelbilarna Kia EV6, Tesla Model Y och Volkswagen ID.4 möts i test. Vi provkör Renault Megane E-Tech, hur stort hot är den mot VW ID.3? Dessutom listar vi de snyggaste 50-åringarna. Modellerna från 1972 är hetare än någonsin!

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Calle Carlquist, Anders Helgesson och Tommy Wahlström.


I veckans avsnitt listar vi några av de snyggaste bilarna som fyller 50 år nästa år – och som kanske faktiskt kan öka i värde om du slår till nu.

Anders Helgesson har provkört den eldrivna Renault Megane E-Tech Electric.

– Det är klart man ska titta på den här om man är på jakt efter en elbil, men jag är inte superimponerad, säger han.

Renault har i flera år samarbetat med franska brandförsvaret för att ta fram riktlinjer kring hur bränder i elbilar ska släckas efter en krock, både i Zoe och nya Megane E-Tech Electric.

– De har tagit fram snabbanslutningspunkter om man rycker bort baksätesdynan. På både höger och vänster sida finns kopplingspunkter där brandkåren kan trycka in vatten direkt i batteriet. Då ska branden vara släckt inom fem minuter, normalt kan det ta över 20 minuter.

Irriterande miss

I vårt test av tre nya elbilar avslöjas att Volkswagen fortfarande inte löst interiörmissen som funnits ända sedan lanseringen av ID.3. Reglagen för temperatur och volym är inte belysta – ett problem nu på vintern när det är mörkt.

– Den som bestämde att det inte behövdes några belysta värmereglage i Volkswagen ID.4 borde få jobba med att packa lådor på lagret istället för att bygga bilar, säger Calle Carlquist.

– EV6 är faktiskt den första Kian jag fått ”vill ha-känslor” för, säger Anders Helgesson.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 22 december 2021 Men om branden redan slukat…
  • 17 december 2021 Jag har inte så mycket att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.