Nästa artikel
Farliga pekskärmar, Pikes Peak, däckbrist och sommarminnen
Podcast

Farliga pekskärmar, Pikes Peak, däckbrist och sommarminnen

Publicerad 12 augusti 2022
Avsnitt 293: Veckans avsnitt bjuder på etanoljakt och backtävling. Dessutom diskussion om övermil, plastiga interiörer och att vinterdäck kan bli svåra att få tag på i år. Vi granskar också trenden där bilfunktioner flyttar in i pekskärmen – på bekostnad av trafiksäkerhet.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Anders Helgesson, Fredrik Diits Vikström och Maria Dahlin. 


I veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast pratar vi bland annat om ett tyskt test av materialkvaliteten och kvalitetskänslan i nya bilar. Audi får bakläxa för betydligt sänkt nivå jämfört med tidigare, samtidigt som BMW blivit mycket bättre. En av bilarna som tappat mest i kvalitetskänsla och tillverkningskvalitet jämfört med sin föregångare är Audi A3.

– Det klagade jag högljutt på i vårt test. Kvalitetskänslan och materialvalen gav faktiskt ett bättre intryck i den ”fattiga kusinen” Volkswagen Golf än i Audi A3, säger Anders Helgesson.

Vad som upplevs som högkvalitativt är förstås individuellt för var och en. Men många är överens om att mjuka material oftast känns lyxigare än hårdplast.

– Mercedes GLB som ingick i Vi Bilägares långteststall hade en knarrande interiör. Det kändes inte riktigt ”premium” utan det kändes snarare som att de fuskat, säger Maria Dahlin.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 12 augusti 2022 Nya Golfen är ju sämre i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.