Bild
Nästa artikel
Podcast

Dacia Duster, Audi Q4 e-tron och barnsäkerhet i långteststallet

Publicerad 2021-09-17 14:00
Avsnitt 242: Det bjuds på suvar med vitt skilda personligheter och prislappar. Och så berättar vi hur väl Volkswagen ID.3, Mercedes GLB, Honda Jazz, Toyota Yaris och Seat Leon tar hand om de minsta resenärerna. Dessutom: Varför tar alltid klimatbonusen slut i förtid, vad kommer hända med elbilsförsäljningen i Norge – och spioneri i bilvärlden.

Efter det norska valet verkar det nu som att momsen ska återinföras på dyra elbilar. Vi Bilägares redaktör Nils Svärd beskriver det som ”fullständigt rimligt”.

– De har haft en väldigt generös elbilspolitik för att stimulera omställningen. Nu när sju av tio bilar är eldrivna är de inte helt i mål men då har ju teknikskiftet redan skett. Det här var ganska väntat och jag trodde nästan de skulle ha skruvat åt tumskruvarna lite mer, säger han.

Även i Sverige vill regeringen införa ett bonustak på 700 000 kr. Är bilen dyrare än så blir det ingen bonus.

– Jag tror inte de konsumenter som köper en bil för en miljon kronor är beroende på statligt stöd på 70 000 kr ett halvår senare.


Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Tommy Wahlström, Nils Svärd och Maria Dahlin.

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2021-09-25 10:22 Gillar eran podd mycket! I…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.