Nästa artikel
BMW i5 och fem punkter för ett lyckat köp av vinterdäck
Podcast

BMW i5 och fem punkter för ett lyckat köp av vinterdäck

Publicerad 13 oktober 2023
Avsnitt 326: Vi har provkört nya BMW i5 och listar fem punkter du behöver tänka på när du köper vinterdäck.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande: Anders Helgesson, Nils Svärd och Tommy Wahlström..

Vi har blivit med mail! Har du frågor, synpunkter eller tips på ämnen som poddredaktionen ska ta upp – skriv till podd@vibilagare.se.


BMW har kommit med en herrejössesversion av den eldrivna varianten av nya 5-serien, i5 M60 xDrive. Upp till 50 mils räckvidd och 0–100 på 3,8 sekunder. Vi har provkört.

Den nya 5-serien är över fem meter lång och ganska tung, men så klumpig känns den inte, särskilt om den är utrustad med fyrhjulsstyrning.

– Vilken otroligt fin bil. Som att dra på sig en riktigt fin sportsko, man känner direkt att man får perfekt stöd. Den är magisk. Jag har inte kört någon annan elbil som har så här krispig körkänsla och dessutom kombinerat med jättefin komfort, säger Anders Helgesson.

Tesla har visserligen snabbare elbilar, men Anders hävdar att acceleration inte är allt.

– Prestanda är i stort sett dött. Elbilarna har tagit ihjäl allt som handlar om 0–100 km/tim. Det spelar ingen roll om det tar 3,8 eller 2,1 sekunder. Allt under sex sekunder är fruktansvärt snabbt.  

Vildsvinen blir allt fler i skogarna och därmed ökar också antalet viltolyckor där vildsvin är inblandade. Samtidigt har vi ett utbrott av väldigt smittsam afrikansk svinpest i Sverige. Vad gör man om man kör på ett pestsmittat vildsvin

Vinterväglaget närmar sig med stormsteg. Vi ger dig checklistan för det bästa vinterdäcksköpet: fem punkter att gå igenom innan du köper nya vinterdäck.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (17)

  • 15 oktober 2023 Jag tycker att I5 verkar…
  • 15 oktober 2023 Tjalle skrev: Eftersom det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.