Bild
Nästa artikel
Alpine A110s och Honda Jazz Hybrid Crosstar

Alpine A110s och Honda Jazz Hybrid Crosstar

Podcast

Avsnitt 199: Vi ställer den avgörande frågan- godis eller bus? Klas bekänner sina synder från ungdomen, Anders fruktar en liten fransk sportsuv och Tommy drömmer sig tillbaka till 60-talet. Dessutom rapporterar vi från provkörningarna av Alpine A110s och Honda Jazz Hybrid Crosstar.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Klas Skarin, Tommy Wahlström och Anders Helgesson.  

Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning önskar Vi Bilägares redaktion!

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Veckans avsnitt börjar med att poddredaktionen väljer sina bästa ”bus-eller godis-bilar” – alltså en härligt snäll bil och dess raka motsats, en riktig värsting.

Klas Skarin fortsätter vara redaktionens ”hillbilly” och väljer amerikanskt som sin favorit: en AMC Pacer X från 1970-talet, som han också ägt.

– Jag åkte till och med på AMC-träff på Åland. Den är så gullig och härlig både invändigt och utvändigt med skojiga detaljer. Tills man startar motorn…

Han erkänner också att han åkt lowrider på Sveavägen i Stockholm och skrapat i gatan.

Tommy Wahlström hyllar första generationen Alfa Romeo Spider Duetto som en riktig godisbil. Lexus läskiga grillar på de nya modellerna klassar han däremot som en busbil som skrämmer barn.

– Är det inte lite zombie över den fronten? Som att den dött och återuppstått.

Klas Skarin har börjat helljusblinka på folk som kör 10–20 km/tim för långsamt men ändå ligger kvar i omkörningsfilen utan att byta till högerfilen.

Redaktionen diskuterar också lilla hybridbilen Honda Jazz Crosstar som lockar med imponerande andrahandsvärde och den nya trimmade versionen av Alpine A110. Den kanske inte är värd pengarna, enligt Tommy Wahlström.

– Det är en bil som i grundutförandet är jättekul att köra även i vanliga hastigheter. Sportversionen är lite för nervös och fjädringen är lite för hård.

Taggar: Podcast

Kommentarer

#1
2020-11-01 17:44

Flummigt avsnitt...

#2
2020-11-02 19:13

En gammal klok sanning: För mycket och för litet skämmer allt. Här är det definitivt för mycket.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.