Nästa artikel
VW visar kamouflerad ID.7 – med 70 mils räckvidd
Nyheter

VW visar kamouflerad ID.7 – med 70 mils räckvidd

Publicerad 4 januari 2023 (uppdaterad 4 januari 2023)
”El-Passaten” gör färgstark debut på CES-mässan i Las Vegas.

Inför den ”riktiga” premiären senare i år har Volkswagen visat upp en ljusstarkt kamouflerad version av den kommande modellen ID.7 – en stor, eldriven sedan som i konceptform var känd som ID. Aero.

Volkswagen visar upp bilen under teknikmässan CES i helgen, gömd under lager av lysande kamouflage. Trots att utsidan till viss del är dold kan vi se att den produktionsklara ID.7 är väldigt lik konceptbilen vi har sett tidigare.

ID.7 bygger på samma MEB-plattform som Volkswagens ID-modeller men sticker ut på flera punkter, inte minst vad gäller räckvidden. Volkswagen lovar 70 mil på en laddning, vilket ska vara möjligt tack vare bilens låga luftmotstånd ihop ett nytt, mer modernt batteri.

Även interiören är ny, och domineras nu av en horisontellt monterad, 15 tum stor infotainmentskärm. Den kompletteras av en Head up-display med AR-teknik och elektriskt styrda luftinsläpp som kan kontrolleras med röststyrningen. Om föraren säger till bilen att ”mina händer är kalla” ska bilen kunna blåsa varm luft mot ratten. Till skillnad från tidigare modeller är pek-glidstyrningen av klimatanläggningen nu upplyst, så den syns när det är mörkt.

Med detta hoppas VW att bilen ska kunna mäta sig med konkurrenterna i det dyrare sedansegmentet.

– Med nya ID.7 expanderar vi vårt elektriska modellutbud till de övre segmenten. Sedanen kommer att erbjuda förstklassig teknik och kvalitet, säger VW-märkets vd Thomas Schafer.

Bilen blir den sjätte modellen i VW:s eldrivna ID-familj. Målet är att utbudet ska växa till tio modeller till år 2026.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (31)

  • 9 januari 2023 Pi skrev: John - du får inte…
  • 5 januari 2023 Det är anmält, men det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.