Bild
Nästa artikel
Volvos nya siffror: Dubblar försäljningen i april

Volvos nya siffror: Dubblar försäljningen i april

Nyheter

Ett år efter att flera länder stängde ned på grund av pandemin ökar Volvo försäljningen med 97,5 procent.

Förra våren slog coronapandemin till på allvar och bilförsäljningen sjönk över hela världen. Men på många håll återhämtningstakten varit snabb.

Volvo Cars har ökat försäljningen med hela 97,5 procent under april jämfört med samma månad förra året, enligt nya siffror. Det är den tionde månaden i följd som försäljningen ökat.

Den stora försäljningsökningen beror till stor del på ökad efterfrågan i USA och Europa. På den kinesiska marknaden var ökningen ”bara” 11,6 procent.

4 av 10 bilar har laddsladd

Mellan januari och april ökade Volvo Cars försäljningen med 51,8 procent jämfört med samma period förra året. I Europa var 42 procent av alla sålda bilar antingen elbilar eller laddhybrider. Globalt är den siffran 24,3 procent.

I april månad var XC40 den mest populära bilmodellen med 19 833 sålda bilar. Därefter kommer XC60 med 17 925 bilar och XC90 med 9 371 bilar.

Läs också: Volvo Cars slår säljrekord – ökar med 40,8 procent

Taggar: Nyheter, Volvo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.