Nästa artikel
Volvos försäljning rasar 20 procent i januari
Nyheter

Volvos försäljning rasar 20 procent i januari

Publicerad 2 februari 2022 (uppdaterad 2 februari 2022)
Januari blev en dyster försäljningsmånad för Volvo Cars. Men andelen laddbara bilar fortsätter öka.

Januari blev en sval månad på den svenska bilmarknaden. Trenden med att antalet nyregistrerade bilar sjunker för varje månad fortsätter.

Även för Volvo Cars del började året i moll. Företaget sålde knappt 48 000 bilar globalt vilket är ett ras på mer än 20 procent jämfört med samma månad förra året. Det är den sjätte månaden i rad som försäljningen har minskat jämfört med samma månad året innan och minskningen har legat på mellan 10,6 och 30,2 procent.

Volvo uppger att situationen med komponentbristen ”förbättras gradvis”, men har samtidigt problem med leveranserna eftersom många bilar som ska levereras fortfarande är under transport till bilhandlarna.

”Komponentbristen kommer förbli en begränsande faktor för Volvo Cars och bilindustrin”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Försäljningen av laddbara bilar ökade med nästan tolv procent i januari och står nu för fler än tre av tio sålda Volvobilar. Försäljningen av helt eldrivna bilar har mer än fördubblats men från låga nivåer och ligger nu på knappt sju procent.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (21)

  • 3 februari 2022 Sverige har skänkt bort…
  • 3 februari 2022 Bra att Volvo sänker…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.