Nästa artikel
Volvo XC90 återkallas – igen
Nyheter

Volvo XC90 återkallas – igen

Publicerad 6 augusti 2015
Det råder just nu leveransstopp på Volvo XC90 årsmodell 2016. Orsaken är problem med en krockgardin.
Enligt Autoblog har det upptäckts att en krockgardin som sitter på den tredje sätesraden inte vecklas ut som den ska, eftersom en interiörpanel kommer i vägen. Passagerare som sitter längst bak är alltså inte ordentligt skyddade och därför behöver alla nya sjusitsiga XC90 tas till verkstad för att åtgärda problemet.

TT rapporterar att det rör sig om 10 000 exemplar, varav 900 i Sverige. Volvo försäkrar att det inte är farligt att köra bilarna och inga incidenter har rapporterats med anledning av konstruktionsfelet. Berörda Volvoägare kommer att kontaktas.

I våras återkallades nya XC90 på grund av att felaktig montering av kablar i framstolarna riskerade att hindra krockkuddarna från att utlösas.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-08-06 07:36
Hackenbush

Så blir det när man snabbt skall få ut nya modeller på marknaden. Man har itne tid att testa allt innan försäljning.

#2 • Uppdaterat: 2015-08-06 09:45
Pepparkaksgubbe

Volvo är ju inga bilar, dom är ju traktorer. Inte konstigt att dom får återkalla dom. ;)

#3 • Uppdaterat: 2015-08-06 10:26
Gunnar Lindberg

Att konstruera bilar är som att skriva böcker. Hur vet man när man är färdig? Mina två deckare Fallet Bromander och Efterföljaren kan lånas som e-böcker från biblioteket. Inte helt felfria men ofarliga. Kommer att återkallas någon gång nästa år. :-)

#4 • Uppdaterat: 2015-08-06 10:38
Hackenbush

Japsen det är inte relativt när förra modellen kom ut jag relaterar till utan tiden från produktionstart av den nya modellen tills de står i bilhallarna. Den tiden vill man ha så kort som möjligt för att börja sälja snabbt och då blir det inte tid till att göra grundliga tester.

#5 • Uppdaterat: 2015-08-06 20:58
saabnisse

Hacken, det är tyvärr värre än så! För att öka lönsamheten överlåter allt fler biltillverkare slutkontrollen av levererade detaljer till underleverantörerna och nöjer sig med stickprovskontroller.
En ganska farlig, men vanlig metod, tänk bara på de gånger man gör en slumpvis avläsning av varor vid självscanning!

#6 • Uppdaterat: 2015-08-09 21:03
hx30

Enligt mig vore det vettigare om XC90 lagts ner och att de tog fram en folkvagn likt V70 igen. En bil som är som inte väger 2 ton, och kostar onödigt mycket. Något funktionellt, modernt och miljövänligt som skulle passa de flesta. Vi behöver inte dessa "stora bumlingar". Låg bakom en XC90 på motorvägen när det var kö, såg ingenting då denna höga "koloss" skymde all sikt, det är en bil byggd i en helt annan skala än vanliga personbilar. Säkert en jätte lyxig bil och förträfflig komfort, men tyvärr den är inte kompatibel med övrig vagnpark i Sverige/Europa.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.