Nästa artikel
Volvo vill webbsälja
Nyheter

Volvo vill webbsälja

Publicerad 16 december 2014
Volvo vill börja sälja bilar online. Men de är inte beredda att avskaffa bilhallarna ännu.
I en intervju med Reuters säger Volvos säljchef Alain Visser att Volvo ska erbjuda alla sina modeller online. Men de har inga planer på att avskaffa de vanliga bilhallarna än så länge.
 
I USA har Tesla kritiserats för att de tagit bort de traditionella bilhallarna till förmån för online-försäljning och i vissa stater har ny lagstiftning diskuterats för att tvinga dem att sälja på samma sätt som alla andra. BMW har försökt sälja i8 online, men utan större framgångar.
 
BMW, Mercedes och Audi har tvärt emot Volvos nya planer i stället satsat på att bygga lyxiga butiker i stadskärnorna för att göra bilköpet till en lyxigare upplevelse. Men Visser säger att Volvo inte tror på den typen av försäljning för sina bilar. Enligt Visser handlar 80 procent av Volvos kunder redan på nätet och kommer i framtiden sannolikt att köpa även bilar den vägen.
 
Diskutera: Kan du tänka dig att köpa bil på nätet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-12-16 11:23
EnannanRobban

JA!
Jag är inte så imponerad av bilpalatsen som växer upp som svampar ur jorden. Jag vet att dessa kostar ohemult mycket pengar att bygga, fylla och underhålla och Guess what - vem får betala för detta? Den som köper en bil, eller servar den samma i palatset.

OK, "Jonke på hörnet" kanske inte heller imponerar, men lite balans om jag får be, till den som skall få mina pengar! Jag vill ha en fräsch hall med KOMPETENTA och aktiva säljare.

My 5 cent

/*Robban

#2 • Uppdaterat: 2014-12-16 11:46
Hackenbush

De mest ointresserade bilförsäljare jag stött på är just i Volvo-bilhallar.
Men de behöver kanske inte bry sig? Volvo säljer sig själva?

#3 • Uppdaterat: 2014-12-16 18:05
Roger Skagerström

Tror det Hacke. Är på riktigt lite intresserad av vad som hände i Volvos säljled när folk helt plötsligt började köpa andra bilar. Det enda de behövt göra innan är väl att på sin höjd sälja in AC och galonklädsel. Hemska tanke när de faktiskt fick börja JOBBA för brödfödan ;). Måste ju blivit panik! Antar att det förekom säljkurser. Hade de sånt på 80-talet tex?

Ang. bilköp på nätet så är jag skeptisk. Först och främst vill man ju provköra, känna och klämma innan - och är man ändå där så kan man ju lika gärna köpa bilen där med. Sen är det alltid bra att ha en personlig kontakt med säljaren. Och framförallt företaget man köpt bilen av. Det går inte att byta ut mot nåt kundtjänstbolag i Bratislava när man får nåt problem.

#4 • Uppdaterat: 2014-12-18 18:24
duccedriver

Så bekvämt, bara att hämta bilen på närmaste dhl ombud?
Blir priset riktigt bra, pga kapat mellanled, och därmed bättre marginal?
Nä, trodde inte det.
Och vi som vant oss vid förhandling i en så stor affär, ska vi plötsligt betala enhetspris, för att man inte kan pruta i webbshopen?
Jag tror inte vi som är "vuxna" idag är redo för det, men om nån generation så kanske....

#5 • Uppdaterat: 2014-12-18 18:34
duccedriver

Sen kanske man köper bilen med serviceavtal, Som en sorts fullserviceleasing, det kommer nog att bli vanligare, som ett sätt att hejda konkurrensen på servicesidan, utan att tumma för mycket på konkurrensreglerna.

#6 • Uppdaterat: 2014-12-20 20:10
Rutger Jönåker

Men dom flesta som köper en ny bil har väl ofta en bättre begagnad bil att byta in... Hur blir det med den saken med internethandel? Alla kanske inte har lust att sälja sin nuvarande bil på Blocket... Även många som söker begagnad bil gillar att kolla runt i beg.hallen. Ny bil utan inbyta kan väl funka köpa på nätet, men som "duccedriver" påpekar - hur går prutningen till i webbshopen?

"Hackenbush" tycker att "De mest ointresserade bilförsäljare jag stött på är just i Volvo-bilhallar." För 10 år sedan hade jag hållit med dig! Men det beror förmodligen på var man bor. Här jag bor måste Volvo-säljarna gått på charmkurs, för dom har blivit väldigt artiga och trevliga! Går man däremot in i BMW eller Mercedes-hallen så sitter säljarna trötta på sina kontor. Där krävs att man har på sig kostym för att dom ska vakna ur sin Törnrosa sömn, annars är man osynlig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.