Bild
Nästa artikel
Volvo testar tre hybridlösningar

Volvo testar tre hybridlösningar

Nyheter

Volvo vill förlänga elbilens räckvidd med hjälp av bensinmotorer. Tre olika varianter ska testas med start första kvartalet 2012.

Volvo har tagit fram tre teknikkoncept som ska illustrera Torslandatillverkarens planer om kommande hybridbilar. Energimyndigheten stödjer projektet med 10,8 miljoner kronor.

De tre bilarna är utrustade med varsin elmotor på 111 hästkrafter, som driver framhjulen, samt olika varianter av en trecylindrig förbränningsmotor, som kan tankas med både bensin och etanol. Elmotorns räckvidd på 7,5 mil kan därmed förlängas med över 100 mil.

Två av koncepten baseras kring elbilen Volvo C30 Electric. I det första återfinns en seriekopplad bensinmotor på 60 hästkrafter som via en generator laddar batteriet eller driver elmotorn. Det andra konceptet omfattar en parallellkopplad, turboladdad bensinare som ger 190 hästar. Förbränningsmotorn laddar batteripaketet eller driver bakhjulen med egen kraft.

Den tredje bilen är utvecklad utifrån Volvo V60. Samma bensinturbo på 190 hästkrafter har tillsammans med elmotorn monterats framtill. Motorerna driver framaxeln via en tvåstegad automatlåda och upp till 50 km/tim kan bilen drivas enbart på el.

Teknikkoncepten ska utvärderas under tester som inleds under första kvartalet 2012. I slutet av nästa år lanserar Volvo även V60 som laddhybrid med kombinationen el och diesel.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos teknikkoncept?

Taggar: Nyheter, , Volvo

Kommentarer

#1
2011-07-13 20:17

Bra att Volvo satsar på Etanol hybrider istället för att hoppa på Dieseltåget.

#2
2011-07-14 08:13

Samarbetar man med någon annan tillverkare som har erfarenheter eller håller man på och uppfinner hjulet på nytt?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.