Nästa artikel
Volvo ska utveckla nytt infotainmentsystem
Nyheter

Volvo ska utveckla nytt infotainmentsystem

Publicerad 23 mars 2021 (uppdaterad 24 mars 2021)
Bildar joint venture med kinesiska företaget EcarX.
Volvo Cars bildar ett så kallat joint venture, eller samriskföretag som det också kallas, med kinesiska EcarX för att utveckla en ny plattform för infotainmentsystem.

ECARX bildades av Volvoägaren Geelys styrelsemedlem Shen Ziyu 2016 och är ett företag som utvecklar infotainmentsystem, inklusive navigering och röststyrning, för uppkopplade bilar. EcarX har bland annat erfarenhet av att integrera Android-baserade infotainmentsystem i bilar från Geely, Lynk & Co och Proton. 

 

Henrik Green på Volvo Cars.


Den nya affärsverksamheten kommer att ha sitt huvudkontor i Göteborg och startar upp under tredje kvartalet 2021. Volvo Cars planerar att integrera den nya plattformen i Volvobilar och Polestarbilar, med skräddarsydda användargränssnitt för respektive märke. Operativsystemen ska även spridas vidare till andra bilmärken i Geelygruppen och potentiellt också till andra företag. 

– Infotainmentsystemet i Volvos senaste bilar är ett av de bästa på marknaden och konkurrerar med mobiltelefoner i användarupplevelse, säger Henrik Green, teknikchef på Volvo Cars.

Han fortsätter: 
– Genom denna joint venture kan vi snabba på utvecklingen av systemet, leverera högkvalitativ infotainment till fler bilar och maximera drivkraften för företag och utvecklare så att de kan skapa fantastiska tjänster och appar till plattformens användare. 

Volvo Cars PR-avdelning bekräftar att biltillverkarens gamla infotainmentsystem Sensus i och med detta kommer att försvinna. Däremot kommer man att fortsätta samarbetet med Google.   

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.